Тийнейджърът, загинал с Исмет Тюркмен – син на участник в “Пълна промяна”!

1
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

17-годишното момче с инициали К.Ф., загинало в БМВ-то заедно с Исмет Тюркмен при тежката катастрофа в София снощи, е син на участник в тв риалитито „Пълна промяна“. Двамата починаха след катастрофа на бул. „Цар Борис Трети“, при която загина и 65-годишният Кирил Бояджиев.Ученикът в Търговско-банковата гимназия е бил близък приятел със сина на Соломон Паси – Исак. В профила си във Фейсбук в три часа през нощта той е написал „pochivai v mir priateliu moi !!!!!!!!!!!!!!!!!! Allah akbar“. 

В същия час Исак е отправил молитва към Бог: „MILI GOSPODI ZASHTO MI OTNE TOLKOVA MNOGO BLIZKI? !?!?!?! NE MOGA DA POVQRVAM…. CHUI MOLITVATA MI I GI PAZI GORE GOSPODI NASH MOLQ TE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!“

Бащата на загиналия – доцент Ходор Факих, e сред светилата в българската стоматология. Той е експерт в лицево-челюстната хирургия, като през 2007 година дори участва в българския формат на телевизионното риалити шоу „Пълна промяна“.

Доцент Факих е роден в Ливан. В края на 80-те години на миналия век завършва висшето си образование в България и оттогава живее в София. Той е смятан за лидер на ливанското малцинство, председател на тяхната асоциация и член на Управителния съвет на Българо-ливанското дружество. Често е търсен от медиите по въпроси, свързани с арабската общност у нас и по света.

Ходор Факих е член на Нюйоркската академия на науките и автор на 27 научни публикации и доклади на български и международни конгреси.