Цветари продават дрога на столичен пазар

2
Добави коментар
mignews
mignews

Столични дилъри въртят нова схема за продажба на дрога, използвайки прикритието на цветари. Първият „изгорял бушон“ се оказа Светльо Цветаря, който държи сергия на столичния пазар „Димитър Петков“. „Има оперативни данни, че този Светльо Цветаря е продавал хероин и амфетамини за Геле Черния. Опитвал се е да скатава по 23 лева от доза, но са го хванали“, коментират криминалисти.

Не е вярно, че има война между цветарите и се палят, за да се сплашват. Не е вярно, че пожарът е избухнал от неизправност в газовите бутилки. Всички знаят, че е заради наркотици. Тоя Светльо и той беше наркоман. По цял ден пред павилиона се въртяха някакви отрепки. След палежа  момчето изчезна, разказва пред „Телеграф“ съседът по сергия Славчо Славчев.

Той е категоричен, че повечето продавачи са роми и се знаят. „Правим си конкуренция, но палежи и мръсни номера не е имало. Това е заради дрогата. Така запалиха Светльо, а изгоряха още три сергии. На мен ми съсипаха стока за 3000 лева“, жалва се Славчев.  Твърди се, че наркоиграчите в района са Киро Японеца, Жабата, Джуката и Геле Черния. Наказание чрез палеж е най-характерно за Геле.