Комисар Попов ще върви по стъпките на Вежди Рашидов

1
Добави коментар
malkata_rusalka
malkata_rusalka

Задължително трябва да бъдат продължени добрите неща, започнати от министър Вежди Рашидов.

Това смята служебният министър на културата Владимир Пенев. Актьорът, изпълняващ ролята на комисар Попов в култовия сериал „Под прикритие“, има няколко социални идеи, които ще се опита да реализира, докато е на този пост, казва в интервю пред в-к „Преса“.

Според него е необходимо да се направи опит заплатите на заетите в сектора да се повишат, но не е сигурен дали това ще може да се реализира в няколкото месеца, докато бъде избрано ново правителство.

„В правителството влязоха хора, които са много добри професионалисти, но не са се занимавали директно с административна дейност“, смята Пенев. „Това обаче е положително, защото е гаранция, че няма да провеждат чужда политика и да се правят нечисти сметки“.

Според културния министър в служебния кабинет в театралната сфера има неща, които трябва да бъдат променени. През лятото, когато театрите не работят, субсидията не достига и трябва да се повишат стандартите, за да не остават хората без достатъчно средства.

„Като министър, хората в театъра ме посрещат с повече внимание и усмивки”, твърди Владимир Пенев. „Но на мен ми се иска да разделя тези неща – когато съм актьор, да съм такъв, когато съм министър – министър”.