Идват „Крейзи хорс“ – облечени само в светлина

1
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Pазстоянието от петите до междукрачието  трябва да е равно на разстоянието от междукрачието до челото”, казва Ален Бернарден, основателят на най-известното голо кабаре в света “Крейзи хорс”.

Перфектната симетрия е първото условие, за да си едно от двайсетината момичета, които всяка нощ се превръщат в изкусителки, облени в пъстрите светлини на авангардното парижко кабаре.

Ален Бернарден е художник, бохем и прочут ценител на женската красота. За него стриптийзът е изкуство. Избира мазето на буржоазна жилищна сграда на авеню “Жорж Пети” в сърцето на Париж, в близост до “Шанз-Елизе”, за да създаде своя спектакъл на женствеността. “Открих пътя в живота си една вечер благодарение на едно голо момиче – Мис Фортуна. Докато я разсъбличах, осъзнах, че женското тяло може да ми донесе цяло състояние”. Оказва се прав.

От основаването му през 1951 година до днес “Крейзи хорс” е посетено от 6 милиона души. Голото кабаре е неделима част от културния облик на френската столица. На сцената му е възпята женствеността, която се разгръща и проявява в различни форми. Опияняваща музика, танцуващи светлини, оскъдни костюми, съблазнителна хореография, едни от най-красивите жени на света.  “Магично!” Това са думите на Стивън Спилбърг или Хю Хефнър, след като гледат шоуто.

Всяка вечер танцьорките изнасят по два спектакъла. Залата на кабарето, някога изба за вино, побира между 250 и 350 зрители. От 150 лв. нагоре започват цените на билета  за истински еротичното преживяване.

ВИП пакетът за четирима души, който включва изискана вечеря, скъпо шампанско, хайвер и специално внимание от целия персонал, ще олекоти портфейла на всеки с най-малко петстотин лева. Разбира се, има и ВИП салон – бившия кабинет на Ален Бернарден, в който могат да се усамотят между двама и десет души. В тъмнината на салона попадат известни политици, актьори, спортисти, музиканти, дори и принцове.

“Принцът на Монако беше наш постоянен клиент, влюбен в кабарето. Той често идваше със сина си принц Алберт и се настаняваше сред публиката. Никой не знаеше, че Негово Величество е в залата, защото осветлението беше оскъдно. И едва в края на спектакъла хората осъзнаваха, че седят на една маса с принца”, разказва Оливие Абер, генерален мениджър на кабарето.

Хора от света на киното като Педро Алмодовар, Стивън Спилбърг, Кевин Костнър и много други са редовни клиенти. Политиците също са почитатели на разсъблечените спектакли, но обикновено се престрашават да ги посетят едва след изтичането на мандата им.

Световни знаменитости като Пако Рабан, Карл Лагерфелд, Кайли Миноуг, Кристина Агилера, Дейвид Линч се включват в екслузивни проекти на кабарето. Дизайнерът на прочутите обувки с червени подметки Кристиан Лабутен също се присъединява към екипа за шоуто Feu (фр. – огън).

От няколко години насам в парижкия еротичен храм се въвежда нова традиция – известни жени да излизат на сцената му като част от екстравагантните представления. В “крейзи момичета” са се превръщали Памела Андерсън, Кармен Електра, Кели Брук, а иконата на бурлеската и бивша съпруга на Мерилин Менсън

Дита фон Тийз взривява залата с чувствено и типично в неин стил провокативно шоу. Зад бляскавата обвивка на “Крейзи хорс” стоят много труд, лишения и дисциплина. От 500 момичета, които пробват късмета си всяка година, са избрани само 20. След като станат част от трупата, истинските им имена се заменят със сценични псевдоними. Те вече са Псико Тико, Дейзи Блу, Мис Талула, Зула Зазу и т.н.

Легендарните танцьорки идват за първи път у нас с шоуто Forever Crazy. Няколко месеца преди горещите представления на 17 и 18 май 2013 г. в зала 3 на НДК екипът на предаването “Непознатите” беше допуснат зад кулисите на кабарето в сърцето на Париж. Във филма в две части Георги Тошев и режисьорът Аглика Дьолайе ще ни разкрият защо легендата “Крейзи хорс” продължава и до днес.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти