7 книги за Петър Дънов

2
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

22 март е Денят на пролетното равноденствие – празник на Бялото братство. Окултното учение е създадено в България от Петър Дънов през 1897 г. Първоначално се е наричало  Синархическа верига, а от 1922 г. – Окултна школа Всемирно бяло братство. В България учението е известно като дъновизъм, а последователите са наричани дъновисти. Бялото братство е популярно в целия свят. Различните аспекти в учението на Петър Дънов са изложени и развити в около 4 000 негови проповеди, изнасяни в периода 1914-1944 г. Публикувани са в няколко многотомни поредици: лекции пред Общ окултен клас, лекции пред Специален окултен клас, неделни беседи, съборни беседи, утринни слова и други.

Предлагаме ви  7 книги за Учителя, които са достъпни в книжарниците.

„Пътят и времето. Началото: Светска биография на Петър Дънов“ от Петър Славов
Книгата предлага богата, едновременно мащабна и проникновена картина на времето, в което се ражда и оформя личността на Петър Дънов. Времето, което търси и създава, предизвиква и следва онези малцина, притежаващи мощта и Призванието да осмислят траекториите му и да ги съберат в ясно очертан път.

„Енциклопедичен речник – Петър Дънов“
115 понятия и термини – идеи, принципи, закони, практически съвети от Петър Дънов.
„Учителят Петър Дънов- живот и учение“ от Милка Кралева
Представя учението на Петър Дънов пред една по-широка публика не само в родната му страна, но и извън пределите й.

„Изворът на Доброто: Последните думи на Учителя Петър Дънов“ – съставители Б. Боев, Б. Николов
Петър Дънов хвърля последен поглед на изминатия път, обобщава, преоценява, пояснява всичко, върху което е говорил, спира се върху най-същественото, дава последни напътствия на учениците. Разговорите „Изворът на доброто“, както и цялото Слово на Учителя, отразяват съвършения свят, от който той идва

„Петър Дънов + CD за ценители“ от Георги Гълов
Книгата представя живота и мисията на Петър Дънов.Съдържа CD Паневритмия – Уникално изпълнение на музиката на Петър Дънов от Филхармонията в Монте Карло (1974г.).

„Петър Дънов: За пътя на човешката душа“
Учителя представя човека като триединство от Дух, душа и тяло, които съответстват на Божествения, духовния и физическия свят. Качествата, които могат да се добият на физическия план, не могат да се постигнат в другите светове. На това място се изработват моралните устои у човека. Разумната природа, или деветте Ангелски йерархии, сътворили видимата реалност, помагат на човека да изгради своя характер и да изпълни предназначението си във Вселената.

„Петър Дънов: За семейството и възпитанието на детето“
Най-важните съвети и напътствия на Учителя за отглеждане и възпитание на детето, за ролята на родителите и училището при оформянето на характера и личността му.