Христо Маринов не успя да защити евротитлата си

1
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

Христо Маринов не успя да защити европейската си титла в категория до 84 килограма по борба в класически стил, след като загуби на четвъртфиналите от турнира в Грузия.

Българинът ще има възможност да стигне поне до бронзов медал по-късно днес, като този шанс се откри и пред Явор Янакиев. Той загуби също на четвъртфинал, където негов съперник беше олимпийският шампион Роман Влашов.

Христо Маринов започна схватките директно от осминафиналите, където се справи с лекота срещу чеха Артур Омаров при резултат 2:0 (2:0, 2:0). в четвъртфиналния двубой той срещна представителя на домакините Владимир Гегешидзе, който успя да си върне за загубата в същата фаза от турнира през миналата година, побеждавайки с 2:0 (2:0, 1:0).

В последствие грузинецът се класира на финал, което пък изтегли Маринов до репешаж и схватка срещу молдовеца Андриан Мочану. Българинът се наложи с 2:0 (1:0, 2:0) и се класира на финал за 3/5 място, където негов съперник ще бъде арменецът Артур Шахинян.

Явор Янакиев стартира с победа над чеха Петер Новак с 2:0 (2:0, 1:0), а след това се наложи с 2:1 (0:1, 1:0, 1:0) над опитния французин Стив Гено. Българинът загуби от олимпийския шампион Роман Влашов с 1:2 (1:0, 0:5, 0:2) в схватка от четвъртфиналите, но руснакът стигна до битка за злато и Янакиев беше изпратен на репешажите. Там той победи с 2:0 (1:0, 1:0) поляка Пьотър Пржепьорка, а за бронз ще трябва да се наложи над Александър Дземянович от Беларус.