Васко Кеца: СИК направи Борисов главен секретар на МВР

2
Добави коментар
mignews
mignews

Подсъдимият по делото „Килърите” Васил Костов – Кеца проговори за връзките на Бойко Борисов с групировката СИК. Това стана по време на частичните обяснения, който той даде във връзка с показания на свидетели днес.

Костов, който е бил охрана на Милчо Бонев – Бай Миле, заяви, че разрешителните за повечето оръжия на охраната са били регистрирани на фирма „Ипон”. Освен това Костов е присъствал на среща, състояла се във Виенската градина на паметника на Васил Левски в столицата, в която са участвали Бай Миле, Сретен Йосич, Бойко Борисов, Стоил Славов и евентуално Венцислав Стефанов. На нея босовете са обсъждали как да съберат пари, за да стане Бойко Борисов главен секретар на МВР.

Костов е бил и на друга среща на босове на СИК, веднага след убийството на Поли Пантев, на която те са се карали за неговото наследство от 80-100 млн. долара. Тогава Женята и братя Пехливанови не са давали повече от 10 млн., но се разбрало, че Бойко Борисов има бригада, която да окаже натиск върху тях. Васил Костов – Кеца заяви още, че Бойко Борисов е отговарял за канала за хероин от Турция към България и за каптагон и синтетична дрога в обратна посока. Във връзка с този канал трябвало да се реши някакъв проблем с Косьо Самоковеца, както и с Мето Илиенски, за когото по неизвестна причина Борисов се застъпил. За потвърждение на думите си Костов каза, че по онова време Бойко Борисов е излизал с човек от Червен бряг.

Днешният трети, последен ден от петото заседание по делото „Килърите” продължи близо 12 часа. Шестото заседание е насрочено за периода 30 ноември – 2 декември.