„Форд“ се извини за палав плакат с Берлускони | TemaDaily.bg – Темите на деня

1
Добави коментар
temadaily
temadaily

„Форд“ се извини за палав плакат с Берлускони
Бившият италиански премиер се появи в реклама на индийското подразделение на производителя, в компанията на три вързани красавици

25 Март 2013 11:07
0

принтирай

|

текст

Индийското подразделение на американската компания Форд (Ford Motor Co.) се извини за реклама, изобразяваща бившия премиер на Италия, Силвио Берлускони, с три вързани жени в багажника на кола, предаде Асошиейтед прес.

Рекламата се появи през уикенда на сайт, показващ „творчески“ реклами. На рекламата с логото на Форд се виждат три вързани жени в багажника на Форд „Фиго“ и усмихващият се Берлускони на мястото на шофьора, а мотото е „Остави грижите зад гърба си.“

Рекламата изобщо не е била използвана с търговски цели, но, както се твърди, е била качена в интернет от създателите си от рекламна агенция, наета от Форд.

Днес компанията обяви, че съжалява за инцидента, посочвайки, че показаното на рекламата „противоречи на стандартите на професионализъм и приличие във Форд“. Говорител допълни, че компанията разследва дали някой във Форд изобщо е видял тази реклама.

Всъщност, постерът с бившия италиански премиер е част от серия рекламни плакати, в която компания на Силвио Берлускони правят Парис Хилтън и Михаел Шумахер. 

 

източник: БТА/AP

Temadaily/Владимир Савов

Тагове: Берлускони реклама