Спортният талант на Еврофутбол Михаил Христов с европейски рекорд в скока на дължина

1
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

Спортният талант на „Еврофутбол“ Михаил Христов постигна европейски рекорд в скока на дължина на 7-мия международен атлетически турнир Al Ain за хора с увреждания, който се проведе в Дубай. Българинът скочи 6,07 метра от петия си опит при нулев насрещен вятър. Постижението му е с цели 16 см над предишния рекорд от 5,91 метра. С този си резултат 21-годишният състезател завоюва първото място в своята категория в конкуренция с още четирима претенденти. Надпреварата се проведе на 19 и 20 март. С това си постижение Михаил Христов вече има седем поправки на европейския рекорд за мъже в дисциплината скок дължина в периода 2011-2013 година. Преди състезанието той заяви, че целта му ще е лично постижение.

Пет медала от пет старта завоюва плувкинята Лидия Иванова на Държавното първенство по плуване в малък басейн, което се проведе в София, 22-24.03.2013 г. Спортният талант на „Еврофутбол“ взе златото на 400 метра свободен стил с време 4:24:39 мин. Лидия обогати солидната си колекция с отличия и с два сребърни медала. Първият е от дисциплината 100 м свободен стил с време 58:17 сек., което е нейно лично постижение. На този старт тя бе изпреварена единствено от Екатерина Аврамова, която преплува дистанцията за 55:20 сек. Второто сребро Лидия завоюва от плуването на 200 м свободен стил с време 2:04:30 мин., където отново се класира след Аврамова. Лидия зае и две трети места, първото от които на 50 м бътерфлай с 29:80 сек., а второто на 200 м щафета съчетано плуване с отбора на Левски. Резултатите й определиха и най-високи FINA точки от всички готвещи се в България плувкини.

Друг талантлив роден атлет, който „Еврофутбол“ подкрепя с програмата си „Спортни таланти“ – Митко Ценов, зае първо място на ХХХІ-вия Международен лекоатлетически крос „Ивайло”, който се проведе на хълма Света гора във Велико Търново на 23.03.2013 г. Митко финишира с най-доброто време на трасето от 33,30 мин и спечели златния медал. Той е за втора поредна година част от програма „Спортни таланти“ на „Еврофутбол“.

Програма „Спортни таланти“ е част от мащабния социален проект на „Еврофутбол“ – „Печелиш и помагаш”, който компанията развива от 2007 г. Тази година се провежда второто издание на инициативата, която подкрепя финансово надеждни родни спортисти. Медийни партньори на програмата са: Дарик радио, БНР, вестниците „Тема спорт”, „Стандарт“, „Марица”, и „Еврофутбол”, информационните агенции КРОСС и PIA, както и сайтовете www.gong.bg, www.sportal.bg, www.viasport.bg, www.dir.bg, www.sportni.bg, www.winner.bg, www.chuime.bg и www.sportline.bg.