103 български града подкрепиха „Часът на Земята“

1
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

Рекорденият брой от 103 български града и общини се включиха в отбелязването на тазгодишното честване на „Часът на Земята“. В знак на съпричастност за час притъмняха фасадите на Народната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“, Софийският университет, Президентството, Парламентът, БНБ и много други сгради.

Пред Народния театър „Иван Вазов“ в столицата изкуственото осветление отстъпи на стотици свещи, държани от събралите се в Градската градина софиянци, информира Дарик. „Часът на Земята“ в София заприлича на фестивал на изкуствата, след като погледите на посетителите бяха приковани от ефирните, осветени рокли на няколко млади дами, дефилиращи на високи платформени обувки и под звуците на джаз музика.

В световен мащаб „Часът на Земята“ започва през 2007 г. През изминалите години инициативата се трансформира в глобално общество, чиято цел е да покаже ангажираността на хората към екологичните проблеми, както и че промяната зависи от малките стъпки, които всеки от нас прави ежедневно. През изминалата година в кампанията се включиха 7000 града в 152 страни по целия свят.

Етикети:

ток | осветление | инициатива | Земята | часът