10 идеи за модерната кухня

2
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

25.03.2013 г.

Модерните кухненски пространства са изключително стилни, жизнени и интересни. Кухните в днешно време нямат нищо общо със скучните традиционни помещения от миналото. При повечето съвременни жилища те са се превърнали в част от всекидневните зони и в стилово отношение по нищо не отстъпват на дневната и трапезарията. В тази публикация подбрахме за вас някои от най-интересните и функционални модерни интериори за кухня.

Индустриална кухня с рустикални елементи

Груба рециклирана дървесина, гладки бетонни повърхности и електроуреди от неръждаема стомана с изчистен дизайн изграждат този модерен интериор, едновременно семпъл и стилен.

Кухня с тъмен мрамор

Плотовете и облицовките от тъмен италиански мрамор създават един луксозен и внушителен интериор. Тъй като работното пространство не е голямо, употребата на скъпи материали и разточителството са напълно оправдани.

Монохромна кухня

Трансформирайте обикновените бели плочки, като ги декорирате с проста геометрична шарка, използвайки боя. Добавете рафт, с подобна на шарката форма, за да постигнете по-интересен ефект.

Индустриална кухня

Шкафове от неръждаема стомана, дървени плотове и сребрист полилей създават усещане за индустриален шик в тази кухня. Бетонната подова настилка в сив цвят допълва излъчването на помещението.

Екзотична кухня

Полилей от ратан, наподобяващ кош и кухненски шкафове от тъмна дървесина, придават на тази просторна кухненска зона екзотично усещане. Плотовете от неръждаема стомана допринасят за създаването на една практична и функционална кухня.

Кухня – семеен тип

Кухненският остров, поставен в средата на помещението, е идеалното пространство за събирания и партита. Бар столовете във винтидж стил, създават страхотен контраст с луксозната облицовка от мрамор. Под плота на кухненския остров, зад стъклена плъзгаща се врата, е поставена музикална уредба, свързана с безжични колони.

Дръзка кухня в червено

Обзавеждането, с ярки лакирани повърхности в червен цвят, прави кухненската зона свежа и забавна.

Кухня в сиво

Тази кухня е боядисана в тъмен сив цвят, с цел да се постигне индустриално излъчване. Свежите акценти в жълто, като стола, плочките на стената и щорите, освежават прекалено тъмния интериор, а белите лъскави шкафове и съвременните електроуреди придават един супер модерен завършек на пространството. Бяла кухня с ярки акценти

Бялата кухня е перфектният фон за ярки цветни акценти, като тези от снимката. Жълтите, червени и зелени елементи са като страхотни цветни експлозии на белия фон, а кухненските шкафове без дръжки са добър начин за изграждане на един изчистен интериор. Кухня в градски стил

Кухненските шкафове са покрити с наподобяваща камък облицовка, което придава градски стил на цялото помещение. Високите бар столове и кухненският остров са иделни за закуска или похапване набързо.