Монтаж и демонтаж на стъклени витрини

0
Добави коментар
traiki333
traiki333

Преди да наемете фирма, която да се заеме с демонтирането на старите остъкления на сградата Ви и поставянето на новите, то, е добре да имате някаква представа, за това, което Ви очаква.

Нека започнем първо с демонтажа на старите витрини и остъкления. Демонтирането ще отнеме не повече от един ден, в зависимост от обема на работа. Първо ще се премахнат стъклата, което няма да отнеме много време. След, което ще се пристъпи към премахването на рамките, за които са били захванати. Тази процедура вече може да отнеме малко повече време, тъй като, ако са прекалено стари може да се наложи да бъдат изкъртени.

Общо взето това представлява демонтажа. След като бъде приключено с него се извършва подготовка за поставянето на новите витрини. Спрямо техния размер и вид се пробиват необходимите отвори, за които да бъдат захванати. Това може би, е най-важната процедура от целия процес. Дори най-малката грешка при взимането на размерите на новите витрини може да се окаже фатална и да Ви създаде куп неприятности и проблеми, които допълнително ще Ви забавят. Затова трябва да се доверите на професионалисти, които имат необходимите умения и знания, за да се справят с монтажа на новите остъкления.

В днешно време витрините могат да бъдат изработени във всякакъв вид и форма, според изискванията и желанията на клиента. Това, обаче не, е най-важното. Когато си избирате ново остъкление трябва да се съобразите с материала, който ще бъде използван за неговата направа. Най-разпространени са следните два вида – флоатно и триплексово стъкло. Първият вариант, е най-евтин и същевременно не толкова качествен колкото триплекса. Като цяло избягвайте витрините направени от флоатно стъкло, тъй като не само, че отстъпват по качество на другия модел, но са изключително опасни за околните, защото при счупване се разпадат на големи и остри парчета, които сериозно могат да навредят на здравето на човека. Докато триплексовото, е направено от много здрав материал и при удар се разпада на малки парченца, които не могат да застрашат сериозно здравето Ви.