Родни звезди ще пеят в памет на Фреди Меркюри

14
Добави коментар
Meloman.bg
Meloman.bg

Tweet

Pin It

На 27-ми март в зала 3 на НДК ще се проведе благотворителен концерт чест на Queen, сходен по формат на световноизвестния трибют направен за Фреди Меркюри през април 1992 г. на „Уембли“.

Харесай страницата ни във Facebook

Сред българските музиканти ще участват Данчо Караджов от Сигнал, Звезди от Ахат, Теодор Койчинов и Драгомир Драгиев от „Music Idol“, Валентина Александрова от „Star Academy“ и участвалият в „Евровизия“ Рене Ранев.

Те ще изпълнят на живо 25 от най-известните и незабравими песни на Queen. “За да пресъздадем напълно атмосферата за зрителите, получихме разрешение от мениджмънта на Queen да използваме видеа към парчетата”, сподели организаторът на събитието Ангел Ангелов – Мостуна.

Концертът е организиран с цел феновете на Queen да се насладят на музиката на бенда и България да допринесе към благотворителната организация “Меркюри финикс тръст”. Тя е създадена в памет на починалия от СПИН вокалист, Фреди Меркюри, с цел да помага на хората, които се борят с това нелечимо заболяване по целия свят.

Идеята и основаването на тази организация се случва благодарение на Браян Мей и Роджър Тейлър, другите легенди от “Queen”, както и от мениджъра на групата – Джим Бийч.

„В края на февруари от “Меркюри финикс тръст“ изпратиха писмо, с което потвърждават нашия концерт и очакват нашите дарения. Билетите са по 20 за терена и 30 лева пред сцената, но има и ВИП пасове. В крайна сметка са важни две неща – максимален брой почитатели на Queen да бъдат част от шоуто и да покажем на света, че и ние, феновете от България можем да помагаме за благородни каузи“, добави Ангел Ангелов.

Коментари

коментар(а)

Tweet

Pin It