Печелейки пари във Fiverr продавайки всичко!

1
Добави коментар
blog7
blog7

Какво е Fiverr

“Най-големия световен пазар за малки услуги, започващи от 5 $. Продай, купи, забавлявай се”. Това е лозунга на Fiverr.com който е създаден от Shai Wininger и Micha Kaufman със цел да бъде едно място при което ще се срещат продавачи и купувачи на малки услуги, като дребни подаръци, уеб дизайн, SEO, видео и т.н. Участниците в Фивер имат възможността да комуникират и да изпращат помежду си файлове като определят стойността от 5 долара за да извършат нещо. Всеки описва услугата която предлага и клиента я поръчва. В рамките на 1-3 дена файла пристига в профила му. Fiverr е гарант и посредник между продавача и купувача гарантирайки че никой няма да бъде измамен.

Какво можеш да продадеш в Фивер?

Много неща, от малки и незначителни до големи и сериозни, например:

* Много SEO-та търсеха количество линкове, преди Пингвина, когато всеки гледаше да си набави линкове на кило, без да го интересува качеството. Индийци и Китайци все още предлагат 20,30 хиляди линка за 5$, без да ги интересува че това е най-добрата гаранция сайта ти да пострада. Въпреки че има сайтове с по 100.000 спам линка които не ги лови Пингвина, но отговор защо, можеш да получиш тук.
* Ако си уеб дизайнер можеш да предложиш като услуга инсталиране и конфигурация на някоя CMS система като WordPress, Joomla, Drupal и т.н, или Blogger.
* Ако ти харесва да работиш с Photoshop може да направиш изключително много неща за 5 долара. Стига да имаш време и желание.
* Много Американци правят малки клипчета в Тубата рекламираки нещо, или слагайки линк към определен сайт за определен период, с цел SEO оптимизация.

Само фантазията може да ограничи нещата които можеш да намериш във Фивер, и то само срещу 5$.

Какво печели Fiverr от посетителите?

Печалбата на Фивер на всеки 5$ е 1$. Все пак платформата има разходи, а и начинанието е бизнес модел, направено за да носи приходи на създателите му. Така платформата си спира от продавача 1 долар на всеки 5 които плаща клиента. Плащанията обикновенно стават чрез paypal, или вътрешната разплащателна система, като напоследък я рекламират настойчиво, тъй като е ясно че от Фивер искат да прескачат посредника пейпал.

Какво е Gig и как се прави?

Офертата която предлагаш във Fiverr се нарича gig. Избираш име, описание, ключови думи, категория, снимка или видео и я качваш в платформата пишейки за колко дни ще я изпълниш. Сега остава само да се намерят клиенти които биха желали да я пробват.

Така изглежда един gig :

Как взимаш парите:

След като си пуснал гига, и клиента иска да го поръчи, той ти пуска или запитване, за повече инфо, или директно го поръчва, плащайки или с пейпал, или със системата на Фивер. Обикновенно автоматично му се появява информацията която ти е необходима на тебе за да изпълниш задачата. Той я попълва и ти си длъжен в рамките на времето което си определил да я изпълниш. Обикновенно това става за ден, два.

След като купувача каже че задачата е изпълнена, Фивер плаща на продавача 4 $, удържайки доларче за себе си. Много са ценни коментарите които оставят купувачите пробвали съответната услуга. Ако хората са доволни споделят позитивно ревю което вдига рейтинга ти.

Всеки който погледне подобно ревю по-лесно ще се убеди в качеството на услугата и ще я поръча, нали? Също така Fiverr имат система за определяна на качестото която се нарича “Fiverr Levels”, която филтрира активните и проверени автори от тези които са начинаещи. Така ако видиш Top rated Seller можеш спокойна да се увериш че freelancer-а е проверен и ще направи точно това което обещава в офертата си.

Заключение

Ако си добър в нещо, пробвай да го продадеш за 5 долара в Fiverr, може да не станеш богат, но участието там може да ти носи едни джобни пари които не са за пренебрежение. Уменията ти, постоянството и професионализма определено ще ти бъдат от полза.