Новини и Статии » Фитнес » Здраве » Диети » Основни факти за Пролин

32
Добави коментар
FHL.BG
FHL.BG

Пролина е аминокиселина, която е необходима за производството на колаген, който пък е отговорен за добрия вид на кожата: по-еластична и жизнена.
 
Човешкото тяло може да синтезира  L-Proline самостоятелно при определени условия,поради тази причина тя е заменима аминокиселина.
Пролин  също може да се синтезира от глутаминова киселина,което я прави и неесенциална аминокиселина.
Хранителна добавка пролин цена
 
L-Proline 500 мг 120капс. ПРОЛИН на  Now Foods
Препоръчителен дневен прием пролин:L-Proline – 500 mg от 1000 до 2000мг дневно!
 
ХРАНИТЕЛНИ ИЗТОЧНИЦИ НА ПРОЛИН:
⇒Особено високо съдържание на пролин има като цяло в сиренето и различните видове сирена.
Храни богати на Пролин са също:соя,соевото бпашно,соевия протеин,босилек,мак,магданоз,говеждо ,пилешко месо,различни видове тестени сурови изделия,фъстъчено,пшенично ,сусамено брашно,миди,риба треска и др.
ПОЛЗИ ОТ ПРИЕМА НА ПРОЛИН или Л-Пролин Действие:

Основно действие на Пролин е,че участва в производството на колаген. Смята се ,че колаген е градивен протеин, който заема място  в съединителната тъкан, ставите, костите,сухожилията и васкулатурата (вени и артерии).

Ако се комбинира Пролин с  витамин C, това ще увеличи  действието му многократно. 

Основно мнение за пролин ,че подобрява тъканната структура на кожата,намалява процесите на стареене,като цяло има перфектно въздействие върху добрия външен вид и състояние на кожата.

За здрава съдинителна тъкан приемайте аминокиселината L-Proline.

Прием на Л-пролин помага  за заздравяване на ставите и хрущялите, сухожилията и поддържа  сърдечния мускул в отлично състояние.

Пролин прием има действието да помага на мускулите да запазят еластичността си и предпазва кожата от вредните ултра виолетови лъчи.

Във форум пролин горещо се препоръчва прием на L-Proline за лечението на заболявания като остеопороза и хронични болки в гърба.

Аминокиселината L-Proline взима дейно участие в  синтеза на аспаргин и аспартиновата киселина като в същото време подпомага усвояването на протеините при формирането  на здрави клетки в тялото.

Способността на L-Proline да подпомага усвояването на протеините го прави предпочитан от атлетите и хората, практикуващи интензивни физически натоварвания.По тази причина занимаващи се със фитнес или други видове спорт приемат допълнително количество хранителна добавка Л-пролин  с цел предотвратяване на загубата на мускулна маса. 

Разпространение на раковите клетки е възможно да се удържи под контрол смятат в научни трудове с едновременен прием на пролин и лизин
Важно за вегетарианците ,е задължително да приемат пролин под формата на хранително добавка!
Пролин противопоказания :няма установени.
 
L-пролин се включва,като съставка в повечето комплексни фомули за стави или за коса,кожа и нокти!
►SOLGAR SKIN, NAILS & HAIR
►ФЛЕКСИТ ЛИКУИД Nutrend
 
Дефицитът на пролин :Недостатъчния прием на глутаминова киселина води до недостиг на пролин в съединителната тъкан.  В резултат на  намаленото производство на пролин се проявяват редица козметични и дерматологични проблеми:ноктите стават по-чупливи,кожата се отпуска, влошава се състоянието на косата!
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА:
ЛЕК ЗА СТАВИТЕ
Колаген | Кожа | Коса | Нокти | Стави