Съвети за третиране на хавлиени изделия, спално бельо и олекотени завивки – Жизатекс

1
Добави коментар
ivokumchev
ivokumchev

Съвети за третиране на текстилни изделия

Всички изделия на фирма Жизатекс имат обозначителни стикери за третиране на своята опаковка.
Моля спазвайте обозначенията на тях!

Всички олекотени завивки може да се перат в перални машини, тъй като използваната силиконова вата е зашита по специална технология и няма опастност от разкъсване и събиране по края. Препоръчваме прането на цветни хавлиени изделия и цветно спално бельо да се извършва на НЕ повече от 40 градуса. Трябва да се знае, че хавлиените изделия добиват най-добри попивателни свойства след третото си изпиране. Не се препоръчва гладене на хавлиените изделия – така те могат да загубят пухкавостта си. Препоръчваме прането на всички изделия да се осъществява със съответният прах за пране – за цветни изделия или за бели изделия.

Символите за грижа за изделията дават полезна информация, която може да ви спести време и пари. По-чистите и по-свежи изделия ще бъдат използвани по-дълго.

Някои изделия може да нямат етикети със символи за грижа, затова следвайте инструкциите на избелващите продукти за да тествате тъканите за устойчивост на цветовете. За улеснение и по-добра поддръжка на изделията фирма Жизатекс Ви дава информация за символите: