Nells – новата денс амбиция /видео/

1
Добави коментар
basko
basko

вторник, 26 мар 2013 г. 10:30 ч.

Родната музикална сцена официално прибави ново попълнение към списъка от амбициозни и талантливи изпълнители. Нейното име е Нели Георгиева, само че за пред публиката е избрала да се представя като Nells. Може да бъде определена като „универсален войник“, който композира, пише текстове и пее и има амбицията да предизвика появата на нови хоризонти в българската поп музика.

Младата певица Nells представя дебютния си сингъл „Гледай моето тяло“, който идва на пазара и с английска версия.

Мелодията и английският текст са дело на самата изпълнителка, а с българския текст се заел един от известните попфолк текстописци Йордан Ботев. Но не бързайте да правите заключения за жанра на предложението, защото макар визията на Нели да е доста атрактивна, музиката й е далече от най-популярния жанр у нас. А гаранцията за това е присъствието на Deep Zone, които направили аранжимента.

„Има доста характерен денс почерк. Решихме хем да направим нещо, което е много тренд в момента като звучене на световната сцена, хем да го преведем на нашия лесносмилаем език до масовата публика“, обясни Nells пред камерата на BLife.

В клипа тя определено е доста секси провокативна, а причината е, че няма приятел в момента и затова „няма проблем да изглежда колкото секси си иска“. За близко бъдеще си поставя по-високи цели – да направи успешен албум до края на годината и хората да го харесват. Надява се у нас да се наложи това ново денс звучене и роният поп да се извиси на нови хоризонти.

„Тук е мястото да отбележа, че аз съм съвсем различен проект от Deep Zone, отделен артист. Не съм следващата Надя, те са уцелили в десетката с нея и си вървят по свой път, а аз сега започвам моя. Ще работим много активно заедно“, отбелязва още Нели.

Секси блондинката завърша „Връзки с обществеността“ у нас, но в един момент разбира, че не това е професията, с която иска да се занимава. Затова решила да преследва мечтата си и заминала да учи музика в Лондон. Върнала се уж за малко поради лични причини, само че нещата за нея тук се развили много добре и решила да остане.

„В последните години в България много се разви поп музиката и това ми дава хъс да дойда и да правя това, което ми харесва на българска сцена“, споделя певицата.

За нея качествена музика е тази, която кара хората, които я слушат, да се чувстват добре. Признава, че когато сподели с някой непознат, че се занимава с музика, непременно всички решават, че е в попфолк жанра. Това обаче изобщо не я притеснява, защото проблемът не е, че в България се слуша попфолк. Лошото е, когато се слуша само едно и също, защото „човек не трябва да оставя сетивати си затворени за други стилове“.