BMW Cruise, електрически велосипед за преходи

1
Добави коментар
malkata_rusalka
malkata_rusalka

BMW винаги са обичали да обогатяват каталога си с продукти. След като миналата година представиха два концептуални автомобила (i3 и i8 concept), сега компанията разширява асортимента си с нов електрически велосипед, наречен BMW Cruise. 

BMW Cruise не е като другите електрически велосипеди, неговият двигател присъства само за да помага на велосипедистите, а не за да ползвате велосипеда като електрически скутер. Въпреки това, двигателят ефективно облекчава педалирането при дълги преходи.

BMW

Велосипедът е окомплектован с 250-ватов електромотор, осигуряващ стабилно придвижване със скорост от 25 км/ч, изминавайки така разстоянието от 85 км. Моторът има четири режима: Eco, Tour, Sport и speed/Turbo. Тези режими могат да бъдат избирани през дисплея, който също дава информация за състоянието на батерията и скоростта на придвижване. Литиево-йонната батерия е позиционирана при педалите, за да се снижи по този начин центърът на тежестта на велосипеда, чието тегло е 24 кг.

BMW

BMW все още не дават информация за цената на това тяхно товрение, но неелектрическата версия на този велосипед в момента върви на цена от 900 евро, така че моторизираната версия със сигурност ще е доста по-скъпа. Продуктът първоначално ще е достъпен на германския пазар, като се очаква първоначално да бъдат произведени около 1000 броя. На по-късен етап BMW планира да продава и на чуждестранните пазари.

BMW