Съвършена кожа без следи от акне

3
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

Представете си, че лицето ви е бял лист хартия. Гладък, чист и без следи от несъвършенства. Ако решите да рисувате върху него, разбирайте – да се гримирате – ще ви бъде изключително лесно да постигнете желания ефект. Но ако „белият лист” е бил предварително надраскан, то „нова картина” върху него изобщо не би изглеждала добре.

Така е и с кожата. Когато е здрава, тя изглежда красива. Когато обаче е осеяна с кожни раздразнения, видът й съвсем не е привлекателен.

Акнето е един от най-редовните вредители. Борбата с него отдавна не е приоритет само на тийнейджърите, защото все по-често от него страдат хора в зряла възраст. Нездравословният начин на живот може да бъде негов причинител, но да не забравяме и влиянието на половите хормони андрогени върху мастните жлези.

Опитваме всевъзможни лечения, за да се отървем от неприятното заболяване. Но в повечето случаи то се оказва далеч по-упорито от нас.

Затова обръщаме поглед към съвременните методи за третиране на пъпките. Сред най-ефективните от тях е LED терапията.

Тя е безопасна, лекува леки и среднотежки форми на акне и действа бързо. Всъщност тя буквално спира образуването на пъпки. Това става чрез специално устройство, което излъчва светлина с точно определена дължина на вълната от видимия спектър. С човешко око тази светлина се вижда като синя, червена светлина или комбинация от двете.

Синята светлина (415 nm) се доближава малко до спектъра на UV лъчите и затова притежава тяхното антибактериално действие без, разбира се, нежеланите им ефекти. Тя навлиза дълбоко в порите, където нормално живеят бактериите, причиняващи възпаления – Propionibacterium acnes.

Какво точно се случва там? Бактериите произвеждат субстанции наречени протопорфирини. Тези субстанции поглъщат синята светлина, при което се отделят т.нар. свободни кислородни радикали. Радикалите са токсични за бактериите и в крайна сметка ги унищожават.

Червената светлина (633 nm) пък има терапевтично действие при акнето, успокоява кожата и стимулира процесите на заздравяване. Това става, като чрез нея увеличава притока на кръв и кислород и се активира производството на нов и здрав колаген.

UV лъчите не крият никакви рискове. Те не просто изчистват възпаленията, но свиват порите и подобряват цялостния релеф на кожата.

8 процедури по 20 минути могат да извършат чудеса. За един месец е напълно възможно лошата кожа да остане само по старите снимки и в избледнелите спомени.

клиника „Дерма Вита“

Важно уточнение е, че терапията е успешна и ефективна, ако полагаме достатъчно грижи и в домашни условия. Употребата на качествена козметика е от съществено значение, а дерматологични лаборатории Avène са едни от доказалите се на пазара брандове.

Продуктите Avène Cleanance са специално създадени за мазна и предразположена към акне кожа. Почистващият гел от серията е адаптиран към специфичните нужди на този тип кожа и нежно я почиства, регулира себумната секреция, успокоява я и й осигурява комфорт.

Triacnéal е комбинация от 3 допълващи се активни съставки и е предназначен за кожа с тежки несъвършенства. Притежава противовъзпалително действие, регулира клетъчното обновяване и изглажда кожата, благодарение на своя деликатен пилинг ефект. Нанася се вечер на добре почистено и подсушено лице.

Пролетта е идеалното време да се погрижите за своята кожа. Ето защо именно този сезон клиника „Дерма Вита“ предлага изключителна цена за LED терапия – 30 лв. Могат да се обработват лицето, деколтето и гърбът.

Приемете предизвикателството! Осмелете се да се сдобиете с гладката и нежна кожа, за която винаги сте мечтали. Поглезете себе си и достойнството си, защото го заслужавате. А с изчистено лице ще се чувствате осезаемо по-уверени и щастливи!

*Информацията е предоставена от партньор на Jenite.bg