Кварцови срещу механични часовници – virosss – Блогосфера

1
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Кварцови срещу механични часовници
Публикувано на 27 мар, 2013, 06:14

Като оставим настрана техния дигитален събрат, кварцовите и механични часовници са в битка един срещу друг, откакто кварцовият часовник влиза в производство през 1960 година. Оттогава хората постоянно дискутират кой е по-добрия избор между двата.
Първо, трябва да се разгледа един малък списък от термини, с които да се направи по-обяснимо разсъждението. При механичните часовници балансираща част – това е сърцето на всички механични часовници, тъй като балансът и движението назад и премества показанията на циферблата. При кварцовите часовници – пиезоелектричен ефект е явлението, което е в основата на кварцовата технология и работата на този вид часовници.
В хронологията на часовникарството, кратката история на еволюцията на часовниците ще обясни появата на двата вида по същество. Механичният часовник е много по-стар, първоначално възникнал като джобен (наричан също „Нюрнбергско яйце“), за който се твърди, че е бил създаден от Peter Henlein през 1510 година. Първоначално това е доста примитивна технология, често пъти разочароваща и […]