Бивш седесар пробва да се запали в Ботевград

2
Добави коментар
mignews
mignews

Изгоненият от СДС Николай Гацев е човекът, който днес опита да се самозапали в Ботевград. Той бе задържан от полицията.

Днес преди обяд в града започна принудителното извеждане на Виктория Русимова от апартамента й на ул. „Преслав“. Жената се барикадира и отказа да напусне жилището. Пред дома й се събраха полицаи, протестиращи от София, както и представители на местни и национални медии.

Виктория се заля с бензин. Същото стори и един от протестиращите, който се представи за неин адвокат. Малко по-късно мъжът бе арестуван. На място бяха още кметът на Ботевград Георги Георгиев, председателят на ОбС Йорданка Лалчева, общинският съветник Йордан Йорданов. Кметът обясни на протестиращите, че няма власт да спре принудителното изземване на жилището. После Георги Георгиев и представител на протестиращите, отидоха при държавния съдия-изпълнител, който се намира в апартамента на Виктория.

По-късно стана ясно, че извеждането на Виктория Русимова от апартамента й се отлага за 13 април. До това споразумение стигнаха адвокатите на купувача и продавача на жилището. Разговорите в апартамента на Виктория продължиха повече от половин час. В тях участва и кметът Георги Георгиев. Той каза, че ще помогне на Виктория Русимова с лични средства в размер на 400 лева да си наеме адвокат и ще й предостави стая в общинска къща.

През 2009 г. Николай Гацев се прочу като един от най-редовните жалбоподатели в съда срещу регистрацията на Синята коалиция между ДСБ и СДС на Мартин Димитров в Централната избирателна комисия. По този начин той се опита да си отмъсти на Димитров, който го изгони от синята партия.