Медведев ще ходи на работа с хеликоптер

1
Добави коментар
mignews
mignews

Руският премиер Дмитрий Медведев ще използва хеликоптер вместо кола, за да стига до работа от резиденцията си в предградието и за други пътувания в Москва, съобщи говорителката му. Решението на премиера, който живее в резиденцията Горки в западните околности на Москва, цели да успокои гневните шофьори, които попадат в огромен трафик всеки път, когато минава дългият му кортеж. „Той винаги ще взема хеликоптер, когато метеорологичните условия позволяват“, заяви говорителката на Медведев Наталия Тимакова.

Днес правителството публикува снимки на хеликоптера, докато каца точно пред огромното здание на руския Бял дом, сградата на правителството в центъра на Москва, в която по времето на СССР се е помещавал парламентът. Изградена е хеликоптерна площадка, която позволява на премиера да каца направо пред сградата. Правителството не съобщава марката на хеликоптера, но регистрационният номер RA-01982 показва, че става дума за AW-139, произведен от италианската компания АугустаУестланд. Тя е собственост на италианския индустриален конгломерат Финмеканика, в който италианската държава притежава акции.

Медведев, който е любител фотограф, се възползва от пътуванията си, за да качи снимки на страницата си във Фейсбук от покритата със сняг Москва от високо. „Не зная кога ще дойде пролетта“, коментира той под една от снимките. Един потребител отговаря шеговито: „Тя се доставя от Руските пощи“, имайки предвид пословично бавните пощенски услуги в страната.