„Златният гьол“ на ГКПП Капитан Андреево даден на частна фирма

1
Добави коментар
tedy79
tedy79

Инсталациите за дезинфекция и събирането на такси за обеззаразяване на входа на България от Турция на ГКПП Капитан Андреево са били дадени на частна фирма.Досега държавни чиновници от граничната ветеринаромедицинска служба на пункта осчетоводяваха парите, които шофьори на МПС-та дължаха при преминаване през шосейното корито на самия вход на държавата с разтвор, който препятства пренасянето на болести като шап например.

Заради различни скандали в минали години, свързвани с подозрения за отклоняване на пари, локвата си спечели прозвището „златния гьол“, пише „24 часа“.

Шефът на контрола д-р Атанас Михайлов потвърди за станалото. „Търгът се проведе централно в Агенцията по безопасност на храните в София, не знам подробности по финансовите условия. Фирмата обаче поема пълните разходи за консумативи.
Досегашните ангажирани наши служители минават на работа към дружеството, контролът над работата им обаче и концентрацията на реактивите остава при нас“, уточни д-р Михайлов. Той не можа да цитира имена на частниците.

Техните служители вече внасяли дължимото към бюджета, а таксите оставали същите – 2 евро за лек автомобил и 10 – за автобуси и камиони. /БЛИЦ