Икономист: Минималната заплата трябва да стане 300 евро

10
Добави коментар
KameliaNew
KameliaNew

Според проф. Боян Дуранкев е крайно време да се предприемат мерки, за да се намали бедността

„Катастрофа – това наблюдаваме в България“, заяви в интервю за Нова телевизия председателят на Българската стопанска камара (БСК) Божидар Данев.  Младежката безработица е 44,3%, като за периода 2008 – 2012 година тя е нараснала с 22,4%. Реалната безработица  в страната пък е 19,3%. Загубени са над 350 000 работни места, съобщи още Данев.

Божидар Данев добави, че ситуацията в страната е резултат от едно неправилно управление. Той отново допълни, че бедността е огромна.

От своя страна икономистът проф. Боян Дуранкев заяви, че не може да се продължава повече така.“Сега трябва България да заколи кокошката, за да се намали бедността. Трябва да се ограничи, дори да се намали безработицата „, каза още той. Според проф. Дуранкев, минималната работна заплата трябва да стане до края на следващия мандат на правителството 300 евро.

Относно това дали трябва да остане плоският данък, мненията на експертите се разминаха. според проф. Дуранкев той категорично трябва да отпадне. Божидар Данев пък е на мнение, че плоският данък трябва да остане.

Автор:

Десислава Станева

Разпечатай
Изпрати