Съвети: как да превърнем двора в детска площадка?

2
Добави коментар
wweb
wweb

Съвети: как да превърнем двора в детска площадка?

Добре знаете, че децата трябва да прекарват повече време на открито. Детските площадки и парковете предлага отлични възможности за игра. Но, ако във вашият район или квартал липсват подходящи места, където да изведете детето си навън, тогава можете да помислите за алтернативни източници – като вашия собствен двор или градина.

Зелените площи и празните пространства около дома ви, са терен, който можем сами да превърнем в интерактивна детска площадка. Не знаете, от къде да започнете? Следват няколко съвета, които да ви насочат в правилната посока..

Местоположение и оборудване

Когато искате да създадете игрална площадка за децата си, първото нещо – с което трябва да се съобразите – е къде да сложите съоръженията. Люлките и комбинираните детски съоръжения изискват доста по-голямо пространство. По-компактните пластмасови модули се нуждаят от малко пространство, но за сметка на това са подходящи за деца на 5 и под 5-годишна възраст.

Безопасност

Когато обмисляте проект за детска площадка – а и по-късно, когато купувате оборудването – най-важният компонент, който трябва да вземете под внимание е детската безопасност. Съоръженията трябва да отговарят на съответните стандарти за безопасност.

При покупката на люлки (например), трябва да се уверите, че те са: – подходящи за възрастта на вашето дете. – солидни. – могат да бъдат укрепени в земята.

Пързалките трябва да бъдат обезопасени и от двете страни, за да предотвратят инциденти. Стълбите и платформата над тях, трябва да бъдат заобиколени от рампи, предпазвайки детето от падане от високо.