Бойко Атанасов е новият зам.- изпълнителен директор на НАП

1
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

Бойко Атанасов е новият заместник изпълнителен директор на Националната агенция за приходите (НАП), съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Атанасов е назначен на мястото на Христо Костадинов, който по лични причини е решил да продължи работата си в НАП във Велико Търново.

Костадинов ръководеше най-голямата структура на агенцията – териториалната дирекция в София, уточняват от НАП.

Ресорът, за който ще отговаря Бойко Атанасов включва всички всички оперативни дейности в агенцията – дейностите по данъчно-осигурителен контрол, борбата с данъчните измами, обслужване на клиенти и принудително събиране на средства.

Освен това той ще бъде отговорен за функциите, свързани с допълнителното задължително пенсионно осигуряване, кол центъра на агенцията, обмена на информация с данъчните администрации в Европейския съюз и Интрастат. Атанасов ще отговаря пряко и за цялостната дейност на териториалните дирекции на НАП.

Същевременно, до провеждането на конкурс, длъжността директор на дирекцията на НАП в София ще се изпълнява от Илиана Христова. Христова е досегашен ръководител на дирекция „Контрол” в столичното звено на приходната агенция, поясниха още от НАП.