Tube Hedzzz представят Back To The Bluezzz

6
Добави коментар
Fame.bg
Fame.bg

Дни преди излизането на дебютния си албум групата е готова

и с клипа към втория си сингъл „Аз и ти“

На 29 март в клуб Petnoto (Пловдив) и на 31 март в Backstage София най-горещата млада българска рок банда – Tube Hedzzz ще представи първия си албум Back To The Bluezzz.

На концерта в София заедно с Ангел Дюлгеров (китарa, вокал), Веселин Веселинов-Еко (бас) и Росен Ватев (барабани) ще излязат и специалните гости в студийния им дебют – Любо Киров, Васко Кръпката, Росен и Милен Кукошарови и Атанас Дюлгеров.  

Back To The Bluezzz е съвременен рок албум, съдържащ 14 парчета по музика и текстове на Ангел Дюлгеров и аранжименти на Tube Hedzzz.

Пилотният сингъл от албума е I Am Not Afraid, последвана преди седмица от парчето „Аз и ти“ – първа песен на български език, съчетаваща типичните за триото сурови китари и запомняща се мелодия.

От днес вече е факт и видеото към „Аз и ти“ – дело на режисьора Адрияна Янкулова и оператора Лора Мушева.

„Идеята на клипа беше групата да се появим в три от основните музикални десетилетия на 20 век –  50-те, 70-те и 90-те. Това са най-емблематичните години за рокендрола, които са повлияли и на нашата музика.“ – разказват Tube Hedzzz и разкриват, че сами са се включили в подготовката на декора и реквизита със специфични музикални инструменти.

Стилистката Джули Лепоева пък е осигурила всевъзможни чарлстони, шарени хипарски ризи, перуки и други цветни атрибути, за да се получи видеото максимално вярно на времето и забавно за зрителите.

Tube Hedzzz са българска инди рок банда с членове Ангел Дюлгеров (китарa, вокал), Веселин Веселинов-Еко (бас) и Росен Ватев (барабани). Тримата свирят заедно и поотделно с доста различни по стил артисти и групи – от Йълдъз Ибрахимова, JP3, Зона Ц и Стефан Вълдобрев (Еко), през Орлин Павлов, Любо, Rubikub и Миленита (Ангел), до Дичо и V.O.XX, Bobo and the Gang и Алекс Жекова (Росен).

Това, което ги обединява в този проект обаче е любовта към суровата енергия на класическия блус и рокендрол и желанието да я пресъздадат през собствената си призма. Точно това ще види и публиката на концертите им в Пловдив и София.

Секс, блус и рокендрол!

Дни преди събитието групата пусна и новия си видеоклип – към песента „Аз и ти“, който можете да гледате тук: