Епсомова сол или магнезиев сулфат

17
Добави коментар
angelico
angelico

Евтина, достъпна и лесна за употреба, епсомовата сол осигурява на тези, които активно се грижат за своята красота богатството на забавните за употреба и здравословни домашни помади и методи за разкрасяване.

В дните на вашата баба, епсомовата сол е намирала приложение предимно като разслабително средство. Епсомовата сол – чисто и изпитано от времето минерално съединение, е всъщност магнезиев сулфат, който лесно прониква в кожата, като едновременно подчертава нейната красота и подобрява здравословното й състояние.

Въпреки че епсомовата сол е естествено природно образувание, голяма част от продуктите с епсомова сол, които се разпространяват в аптечните вериги и козметичните магазини, са създадени по изкуствен начин. Независимо от това обаче епсомовата сол запазва своята чистота и естествени лечебни свойства. За да съумеете пълноценно да се възползвате от нейните качества, следвайте тези съвети.

За ексфолиация
В дълбок съд смесете две чаши епсомова сол и 1/2 чаша вазелин. За аромат добавете и няколко капки етерично масло от лавандула. Нанесете готовата смес върху лицето си и нежно я втрийте в кожата. Така ще отстраните мъртвите клетки и ще стимулирате растежа на нови, които видимо ще подобрят красивото ви изражение.

За почистване на кожата на лицето
Смесете 1 чаена лъжичка епсомова сол с крем за дълбоко почистване. Втрийте сместа в кожата на лицето си. По този начин ще помогнете на минералите в солта да попият в нея и така ще почувствате тяхното благотворно действие. Изплакнете с хладка вода и внимателно попийте влагата с мека хавлия.

За допълнение към конкретна козметична процедура
Преди да лакирате ноктите, омекотете кожата на краката си като ги накиснете за поне 10-15 минути в леген с топла вода примесена с епсомова сол. Солта ще омекоти кожата на краката ви и ще ви даде усещането за отпочиналост и свежест.

Кристали за вана
Смесете две чаши епсомова сол с няколко капки опияняващ аромат по ваш избор. Така ще създадете свои собствени соли за вана. За да придадете завършен вид на творението си добавете и няколко капки оцветител за сладки или 1/2 чаена лъжичка глицерин. Складирайте кристалите за вана в херметически затворен контейнер.

Успокояваща спа терапия
След баня, докато кожата ви е все още влажна, бихте могли да се подложите на нежен ексфолиращ масаж с епсомова сол. Такъв масаж се предлага в голяма част от спа центровете. Вашият обаче ще бъде напълно безплатен!

Успокояваща вана
Напълнете ваната си с вода с поносима за тялото ви температура. Докато ваната се пълни добавете към водата две чаши епсомова сол. Отпуснете се във ваната и останете там за около 12 минути. За най-добри резултати се подлагайте на процедурата поне три пъти седмично. За да придадете на цялото това удоволствие допълнителна свежест добавете към ваната и няколко капки ароматно масло от евкалипт.