НАП запорира заплата на мъж заради фиш за неправилно паркиране

1
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Това е зелената площ, заради която е запорирана заплатата на Филипов. Снимка: „Марица.БГ“

Запор върху трудовото възнаграждение е наложен от НАП на Спас Филипов за това, че не е платил глоба от 30 лева за неправилно паркиране. Стикерът е бил залепен на колата му на 6 ноември 2008 г., а преди няколко дни в службата на Филипов е пристигнало запорно писмо от ТД на НАП-Пловдив за налагане на обезпечителни мерки.

Ще платя глобата, но съм изключително възмутен от наказанието, коментира пред „Марица.БГ“ вчера Спас Филипов. Той разказа, че живее в 11-етажен блок на ул. „Леонардо да Винчи“ 59 и е паркирал автомобила върху ивицата покрай тротоара на съседната ул. „Доспат“. Там има утъпкано място, елате да го видите – и днес там постоянно спират коли, защото кварталът е плътно застроен, гаражи във високите блокове няма, паркинги – също, разказа Филипов.

И вчера въпросната зелена площ беше разкаляна и претъпкана от спрени коли. Указателна табела, че това е зелена площ, няма.

От „Общинска охрана“ напомнят, че паркирането върху тротоари и зелените площи е забранено и глобите са съответно 20 и 30 лева. Годишно се слагат между 8000 и 10 000 стикера на нарушителите. В същото време има драстичен дефицит на места за паркиране.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти