Нежна банда върти бардаци в София

1
Добави коментар
dimonata88
dimonata88

Разбитата банда осигурявала платен секс за мераклиите от кв. „Манастирски ливади”, „Красна поляна”, „Стрелбище”, „Белите брези”, „Филиповци”, като бардак имало и в центъра на София н

Шест дами, част от които работещи като проститутки, и двама шофьори са въртели мрежа от публични домове в шест различни квартала на София. Това стана ясно късно вечерта в петък в Специализирания наказателен съд, където се гледаха мерките за неотклонение на задържаните, пише в. „Монитор“.

Разбитата банда осигурявала платен секс за мераклиите от кв. „Манастирски ливади”, „Красна поляна”, „Стрелбище”, „Белите брези”, „Филиповци”, като бардак имало и в центъра на София на улица „Екзарх Йосиф”. Във всеки от клубовете работели около три момичета, някои от които били спипани по време на сеанс с клиенти, стана ясно още в съдебната зала.

Антимафиоти от ГДБОП атакуваха бардаците по едно и също време в сряда, за да не могат участничките в схемата да се предупредят. Според официалното съобщение на МВР групата е била ръководена от Красимира Бонева и Траяна Костадинова. Те са сочени от прокуратурата като хората, които са координирали работата и са набирали момичета. Венета Христова от Враца, софиянките Илияна Петрова, Нанка Захариева и Стоимира Прокопиева от Варна помагали на тарторките и отговаряли за част от атакуваните места за платена любов.

Точно в 17:00 ч. шестте дами бяха доведени по двойки заедно с шофьора в групата Илиян Димитров и Цветомир Николов, който, според прокуратурата, събирал оборота и го носел на организаторките.

Съдът сне самоличността на арестуваните и им даде възможност за обяснения. Оказа се, че повечето от момичетата са със средно образование, имат деца и се грижат за болни роднини, поради което всичките поискаха да бъдат освободени. В съдебната зала се разбра, че една от задържаните работи на граждански договор към погребална агенция, в която изработвала некролози. Друга задържана пък имала легален бизнес като фризьорка. Според свидетелските показания на част от 27-те установени проститутки по време на полицейската акция половината пари отивали за труженичките, останалите – в общ портфейл. С тях се покривали наемите на апартаментите и се плащали консумативи като кондоми. Предполага се, че останалата част е отивала у организаторките.

За един от бардаците била избрана нова кооперация в кв. „Манастирски ливади”, в която повечето жилища били празни и нямало кой да издаде девойките.

„Подозирах, че може да има нещо, защото идваха жени в оскъдно облекло”, коментира съсед от първия етаж. Останалите обаче изобщо не знаели, че в апартамент 15 се предлагат сексуални услуги.

Публичният дом в кв. „Красна поляна” бил позициониран на първия етаж в стара панелка. Двамата съседи от първия етаж казаха, че нямат никаква идея какво се е случвало в жилището. Според разследващи, изборът на първия етаж не е случаен, тъй като пияните клиенти рядко предпочитали да се качват нагоре.

От думите на прокурор Тафров пред съда стана ясно, че всеки месец Красимира Бонева, известна още като Краси Фотографката, вземала по 100 лв. от момичетата, за да им прави нови снимки, които били качвани в сайтове, рекламиращи платени сексуслуги.

novini.bg

31/03/2013