Яне Янев: Фамилиите на ЦК на БКП още са във властта

1
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

„Фамилиите на ЦК на БКП все още са на власт под една или друга форма. Всички те са устроени в политиката, бизнеса и къде ли не. Има ли един човек от тях, който нормално да си изкарва хляба?!”, коментира лидерът на РЗС Яне Янев в ефира на Нова телевизия. Той бе категоричен, че в политическия ни елит „на пръсти се броят хората, които не са зависими от олигарсите”.

Нежната половинка на партийния лидер – Галя, увери, че съпругът й е едно от тези изключения, заради което често бива определян дори като „клоун”. “Аз нямам право на коментари, да го упреквам. Мисля, че е много последователен”, отговори тя на критиките, че Янев често сменя позициите си.

“Трудно е човек да удовлетвори исканията на хиляди хора. Затова в последно време работя повече. В последните 3-4 дни спя по 3-4 часа. Не знам дали Галя усеща кога се прибирам и кога ставам”, призна той.

По повод скандала с подслушванията на политици и журналисти и така нареченото „частно ГДБОП”, лидерът на РЗС заяви, че това е работа на „ченгеджийницата, която се задейства преди всички избори и отвлича вниманието на публиката от съществените проблеми, като работи за статуквото”. Той потвърди, че сигналът за съществуването на „частното ГДБОП” действително е бил получен първо в централата на партията му, но той не му обърнал внимание.

“ГДБОП е структура, която по същество не може да се копира. Но може определени нейни служители – бивши и настоящи, да бъдат съблазнени или заставени да играят с лица от ъндърграунда”, обясни той и каза, че това постоянно се случвало през последните 20 и няколко години.

Янев коментира и сигнала на Сергей Станишев за подслушване на политици и по-специално за подозрителната кола, която стояла пред “Позитано” 20. “Какво подслушване? От тази кола с тези антенки от по 7 лв. от битака ли? Хайде да си говорим сериозно”, каза Янев.

Политикът разкри още, че днес ще се срещне с близо 200 души, желаещи да влязат в листите на РЗС. Основен критерий при избора ще бъде да са с висше образование и легитимна диплома, което той лично щял да провери заради многото “калинки”, навъдили се напоследък.

България