Brra.bg – а.к.а Търговски регистър

10
Добави коментар
bgproject
bgproject

Понеже в предния ми материал за проблемите с brra.bg, Мike Ramm ми каза, че съм критикувал напразно и всичките проблеми с в моя телевизор, ето и пореднотo доказателства.:

1. Пиша http://brra.bg – излиза ми чисто новия сайт на агенцията, която трябва да ползвам за пререгистрация на фирмата:

2. Боже, то било www.brra.bg, ехх, как не се сетих. Айде от мен да мине http://www.brra.bg. Зареди се ! Ура. Аз като човек, който иска да е запознат с много неща, цуквам на условията за ползване. Напомням, че това е ДЪРЖАВНА структура, която създава в мене доверието към държавата. Ето и условията, заедно с информация, че и моите данни са (c) на агенцията, тоест аз НЕ мога да използвам името на фирмата си повече, щото е Cоpyright на Агенцията. Така де, ето условията за позлване на сайта:

Дали съм съгласен с тях, а?

3. Хайде да се разходя из секцията за справки. Цъквам, гледам, искам пак да се върна в началото за да видя какво друго има. Кликам на логото. Аииии, ама какво стана:

Почвам да цъкам по линковете за начало и помощ, ама не, не става. айде пак на адресната лента с www.brra.bg

4. Искам да се регистрирам, за да получа достъп и до други функции на сайта. Въвеждам си данните, и след малки перипетии от недовиждане на кода се регистрирам и получавам мейл с тема: Registration for CRPortal

?!?. Какво е CRPortal и защо е на английски? А ето и текста:

„За да потвърдите регистрацията си в портала на Търговския Регистър на РБ отворете следния адрес и натиснете „ЗАПИС“:“

5.Разбира, се че исках и да прочета документи по сайта предложени любезно в затворен формат с тейното име doc.doc – така, се казват всички генерирани документи. Освен всичко, те все още са нечетими за мене и да изглеждат ето така:

Много ще ми е кеф, някой от агенцията да ми каже, да ми обясни защо се случват всички тези проблеми, които открих само за 10 минути, а ако се заровя повече?

Mike, аз критикувам, когато има нужда от критика, а не без причина. Сам разбери, че оправданието „ти нямаш такъв шрифт“ за да четеш генерирания документ звучи смешно. Агенцията е длъжна според законите на държавата да усигури достъп, без значение дали имам някакъв шрифт (който в интерес на истината аз имам) или пък дали съм достатъчно богат за да си купя Windows за да мога да чета документите. Да не говорим за сайта, които би трябвало да представлява държавна институция, а за момента, аз не го виждам дори с качеството на личен сайт. Срам за фирмата, която го е разработила е той, ама голям.

Update:

От коментари, разбирам, че основната цел на агенцията е да работи оф-лайн, според познати- тя и там не работи, ама може и да заработи – дай Боже. Обаче, когато си пуснал уеб-сайт, той става официален сайт на агенцията, която е държавна структура, следователно, ако нещо не работи равно за всички, то е проблем.