Барабанистът Майк Терана изпя песен на Синатра в спектакъла Beauty and the Beat (видео)

1
Добави коментар
Farrel
Farrel

Световноизвестният барабанист Майк Терана можел и да пее. Това разбраха зрителите на спектакъла Beauty and the Beat – смесица между оперни арии и кавъри на рок и метъл хитове, който бившата вокалистка на Nightwish Таря Турунен постави на българска сцена. Турунен и Майк Терана на няколко пъти изправиха зрителите в зала 1 на НДК на крака в събота вечерта. 20 минути след обявения за начало на шоуто час на сцената излезе диригентът Левон Манукян заедно с оркестъра си Levon Manukyan Collegium Musicum. Под бурните аплодисменти на публиката се появи и Майк Терана, а минути по-късно цялата зала се изправи на крака, за да посрещне Таря Турунен.

Beauty and the Beat продължи малко над два часа. Шоуто беше решено изцяло с акустичен звук, и само при изпълнение на компилация от парчета на Led Zeppelin, Майк Терана използваше някои ефекти. Барабанистът като че ли беше най-аплодираният на сцената – характерното за Терана въртене на палки по време на свирене, закачките му с диригента и перфектните му изпълнения заедно с оркестъра и 29-те певци от хора Ave Musica накараха публиката поне за малко да забрави, че чака Таря Турунен да запее парчетата й, записани по време на работата й с Nightwish.

След антракта Терана и Турунен си размениха местата – тя седна зад барабаните, а той изпя Fly me to the moon на Франк Синатра. Светлинните ефекти на шоуто бяха съобразени изцяло с музиката – използваха се прожектори и пушеци, като се редуваха силно и слабо осветление, за да се пресъздаде атмосферата на изпълняваните парчета. Звукът беше перфектен, а публиката спази молбата на артистите и организаторите от Тангра Мега Рок и извади фотоапаратите си чак след бисовете.

„Винаги е било страхотно да пея в България. Надявам се съвсем скоро пак да се видим“, каза в края на спектакъла Таря Турунен.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти