„Антимафия”: Служители от БОП, ДАНС, прокурори и съдии били на заплата при Митко Каратиста (Видео)

1
Добави коментар
rhp
rhp

Още по темата

Жерар Депардийо изтрезня – загърби Путин и руското си гражданство

2015-04-10 14:40:51

Съществуват явни връзки между Димитър Стефанов – Каритста, Румен Николов – Пашата и Бойко Борисов и партия ГЕРБ. Това обявиха от Легия „Антимафия” в предаването „Всяка неделя” по Нова ТВ.
 

Разкритията им са предизвикани от  категоричните твърдения на бившия премиер, че не познава Каратиста и мълчанието от страна на политическото ръководство на партията му за скандални обвързаности с хора от родния ъндърграунд.

Клипче заснето по време на закриването на предизборната кампания на ГЕРБ за кмет на София и общински съветници бе предоставено от Легия „Антимафия” на Faktor.bg (виж клипчето, след текста). То показва Борисов и Цветанов на трибуната в зала 1 на НДК, а в челните редици сред публиката камерата фиксира интересна групичка – Димитър Стефанов, приятелката му, с която живее на семейни начала Таня Георгиева и бивш депутат от ГЕРБ Иван Божилов (виж клипчето, след текста). Георгиева е важен партиен функционер – районен координатор на ГЕРБ за Надежда и Връбница, а освен това напористата дама е общински съветник и шеф и на  комисията по „Ред и сигурност” в Столична община.

Според информация на „Антимафия” бившият съдружник на Борисов Румен Пашата и Каратиста са съседи – живеят един до друг в две имения с паркове и басейни. Те се намират в зона „Драгалевци – Симеоново”, над хотел „Вега”, уточниха от легията. 

В друг, предоставен от тях материал с аудио запис, части от който беше излъчен и по Нова ТВ, е документиран разговор със собственика на охранителна фирма Ванко Анастасов. До 1989 г.  и в началото на прехода той е кадрови разузнавач и работи по линия на Близкия Изток. Твърди се, че сега бизнесът му е свързан с Пашата и Каратиста. В записания разговор Ванко обяснява, че половината от шефовете в БОП, ДАНС, прокуратурата и съда са и на заплата при Митко Каратиста, а той си контактува директно с Цецо и Бойко. Ванко убеждава, че е присъствал директно на разговори между тях, и предупреждава  че Митко Стефанов е много силен човек и както си работи за Бойко, така работи и за себе си. Според охранителя Каратиста е 50% мафия и 50% държавен служител.

Петър Якимов  декларира, че е изпратил сигнала за тези обвързаности и за съществуването на частен ГДБОП в държавната структура към МВР. От там обаче до сега няма никаква реакция.

Записът с охранителя бил 45 минути и в него имало и други много интересни факти. Според Якимов трябва да се изясни дали Борисов знае какво са вършили Цветан Цветанов и други лица, зад гърба на държавата и МВР. Якимов обяви още, че и  флейтистът Кристиян Коев, станал популярен след като бе арестуван без причина по време на протестите на „Орлов мост”, им е помогнал да се доберат до част от информацията.  

Името на Каратиста нашумя по време на уличните бунтове, след като стана ясно, че Стефанов е вкаран в надзорния съвет на ЧЕЗ и получава огромна заплата. Бившата червена депутатка Татяна Дончева пък е категорична, че Каратиста и бил бивш шофьор на Румен Николов Пашата и затова е толкова близък с Бойко.

{youtube}9zCpl3MJ70Y{/youtube}

{youtube}jjPbqonvtz4{/youtube}