Чистка в ансамбъла по художествена гимнастика

2
Добави коментар

Управителният съвет на федерацията по художествена гимнастика освободи от ансамбъла на националния отбор Катрин Велкова и Елена Тодорова. Това става по предложение на новия треньор Ина Ананиева, която заяви, че двете гимнастички не са преценили силите си след олимпиадата в Лондон `12.

Само преди седмица ансамбълът в досегашния си състав спечели сребро в многобоя и два бронзови медала от отделните съчетания на турнира за Гран при в Москва (Рус). На този етап не е известно кои гимнастички ще бъдат взети в състава, нито пък бъдещето на двете изгонени. Велкова (21 г.) се омъжи миналата есен и най-вероятно ще прекрати кариерата си.

Междувременно най-добрата ни състезателка индивидуално – Силвия Митева, се класира 4-та в многобоя на турнира за Гран при в Тие (Фр). Пред нея се наредиха три рускини – Маргарита Мамун, Дария Сватковская и Александра Меркулова. Митева бе освободена от участие в държавния турнир „Жулиета Шишманова“ в Бургас, за да може да се състезава в Тие. В нейно отсъствие в Бургас многобоя спечели Мария Матева от („Олимпия 74“, Бс), след като събра 62.350 т. След нея останаха Сара Стайкова („Левски Триадица“) с 61.650 и Кристина Ташева („Академик“, Сф) с 60.600.