Мъртви мутри шефове на фирми

1
Добави коментар
mignews
mignews

Мъртви мутри от най-смутните времена на български преход продължават да въртят фирми от оня свят. Това става ясно от справка в Търговския регистър, където имената им все още фигурират в различни дружества, въпреки извършената задължителна пререгистрация.

Тя приключи миналата година, а в същото време имената на покойни престъпни босове продължават да излизат като съдружници или управители. Така например застреляният през 1996 г. собственик на групировката ВИС-1 Васил Илиев още държи дискотека и участва в управлението на „Шанс-93″, която се занимава с търговия на едро. Брат му Георги, който също е покойник, пък се води съдружник във фирма за рекламна дейност.

Според данните от фирмените регистри, публикувани на сайта на ДАКСИ, начело на действащи дружества, някои от които дори са преминали наскоро необходимата пререгистрация, стоят хора катоАнтон Милтенов-Клюна, Иво Карамански, Косьо Самоковеца, Иван Тодоров- Доктора, Поли Пантев, Димата-Руснака и Бай Миле. Всички те са покойници, но независимо от това продължават да имат свой бизнес, ако съдим от официалната фирмена информация в държавата.