Стягане и матиране на кожата

1
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Стягане и матиране са два термина, които обикновено се отнасят към мазната или комбинирана кожа. Но не само!

Стягането и матирането на кожата са необходима комплексна грижа, за да изглежда кожата на лицето и шията ви по-свежа, еластична и гладка, като в същото време получава адекватните грижи за регулиране на особеностите й.

Ето какво трябва да знаете за стягането и матирането на кожата.

Най – общо казано, процедурите за стягане на кожата работят в две направления:

Стягане на порите – регулиране секрецията на мастните жлези с цел намаляване производството на себум, който запушва порите, разширява ги и ги прави по-дълбоки.

Стягане с лифтинг ефект – обогатяване на кожата с колаген и естествени формули, които й помагат да възстанови жизнеността си, като в същото време заличават фините линии и бръчките.

Първият случай обикновено се отнася за мазната или комбинирана кожа, която се нуждае от много внимателен подход в грижите. След задължителното почистване на лицето е хубаво да нанесете маска (съдържаща алфа – хидрокси киселини, лимонова или млечна киселина, например), която да ускори затварянето на порите. След това се нанася продукт с регенериращ ефект, който да ги запечата и подхрани в дълбочина.

Препоръчително е поне веднъж на 2 – 3 седмици да включвате в разкрасителния си ритуал и пилинг, за да отстраните мъртвия слой клетки и да улесните достигането на другите продукти до вътрешността на епидермиса. С редовните процедури за стягане на порите те ще станат видимо по-малки и незабележими.

Във втория случай говорим за „инжектиране“ на допълнителна доза колаген, който да запълни бръчките и да възвърне еластичността на кожата. Много жени прибягват до козметични процедури като лифтинг и ботокс, но с правилната серия козметични грижи, можете да върнете свежестта на лицето си по естествен начин.

Що се отнася до матирането, то е необходимо за туширане на неприятния „лъскав” ефект на мазната кожа. Дори той да е само в Т – зоната, матирайте смело цялото лице и шията – един подходящ фон дьо тен, крем или гел ще ви свършат чудесна работа. Можете да ги нанасяте върху цялото лице, за да получите развномерен тен и за да прикриете евентуалните несвършенства, характерни за този тип кожа.

Изборът на матиращ продукт зависи изцяло от предпочитанията ви за текстура и нюанс, но ако наблюдавате и разширени пори в определени зони от лицето си, най-добре изберете такъв, съчетаващ и двете действия – стягане и матиране. Този тип гелове, кремове или серума са с леки текстури, съдържат абсорбиращи и антиоксидантни вещества и придават една особена нежност и мекота на кожата.      

За щастие, в днешно време разполагате с множество варианти да постигнете едно от двете (или и двете) и да подобрите цялостното състояние на кожата си, без значение какъв тип е. Най-лесният начин е чрез козметични средства.

Ето и нашите предложения за продукти със стягащ и / или матиращ ефект: