Здрави и усмихнати в офиса

2
Добави коментар
Dunavska
Dunavska

Когато става въпрос за здравословен начин на живот, всеобщата асоциация е правилно хранене, съчетано със спорт. Ако обаче прекарвате в офиса средно по 40 часа седмично, тази задача се превръща в доста трудна за изпълнение. Но спокойно, съществуват и лесни начини, чрез които да извлечете полза от работния ден. При това с минимални усилия.

Забравете асансьора Качването по стълбите не гори кой знае колко калории, но за сметка на това значително подобрява кръвообращението и цялостния тонус на организма. Което пък действа избистрящо на мозъка и обостря мисълта.

Пийте вода Дори и най-леката дехидратация на организма буквално изцежда енергията и носи чувство на умора. Поставете си за цел да изпивате поне по 1,5 литра вода, докато сте в офиса, без значение минерална или от чешмата.

Закусвайте Не пропускайте най-важното хранене за деня. Нищо не ви пречи да си приготвите хапване от вечерта или да станете 15 минути по-рано, така че нямате оправдание да изпуснете закуската. Тя зарежда организма и ви предпазва от желанието за нещо сладко към 11 часа.

Хапвайте плодове Ако усетите следобеден глад, залъжете го с помощта на плод. Така ще се заредите с енергия, ще избегнете подуването и ще си спестите куп излишни калории.

Пийте кафе Вече сме ви споделяли, че  в умерени количества кафето е много полезно за организма. Разбира се, трябва да забравите за рафинираната захар, както и за сметаната, за да избегнете обратния ефект.

Дишайте дълбоко Когато човек е в състояние на стрес, той започва да диша по-учестено. Дълбокото и бавно дишане от своя страна пък действа успокояващо и зарежда с нужното количество кислород. Така помагате на мозъка да работи по-ефективно.

Тренирайте очите си Доказано е, че мускулите, които позволяват на очите да фокусират, могат да загубят своята еластичност, ако се взирате дълго в една точка. Затова от време на време отмествайте погледа си от монитора и го фиксирайте в по-далечна точка.

Разстягайте се От време на време се изправяйте, правете по няколко крачки и разпъвайте ръцете си. Така ще се предпазите от схващане, подуване на краката и обездвижване.

Разхождайте се след ядене След като обядвате, повървете малко. Разбира се, не става въпрос за дълга разходка, а просто за 5-10 минути ходене. Така ще подобрите осезаемо храносмилането си.

Бъдете оптимисти Вярвате или не, негативното мислене предизвиква негативна енергия, която пък от своя страна води до депресивни състояния и здравословни проблеми. Затова, ако искате да бъдете здрави, мислете позитивно и се усмихвайте повече.

Ако тази статия ви е била полезна, присъединете се към света на Jenite.bg във фейсбук!