Мебели от палети и индустриален шик в модерен апартамент

3
Добави коментар
KameliaNew
KameliaNew

Мебели от палети и индустриален шик в модерен апартамент

01.04.2013 г.

Вече всички са наясно, че палетите са невероятно функционални и могат да влязат в употреба по най-различен начин. В последно време много хора предпочитат да обзаведат своя дом с мебели от палети, и не само защото е евтино и лесно, а защото мебелите от палети са интересни, стилни и не на последно място – модерни. Тези мебели имат способността много лесно да се интегрират в модерния интериор, те се вписват перфектно в него и в същото време изпъкват със своя стил и оригиналност.

В случая с този апартамент интериорният дизайн просто няма как да постигне по-голяма хармоничност. Апартаментът е малък и разположен на две нива. Намира се в Прага и е типичен пример за жилищата в този град. Интериорът му е проектиран от SMLXL Studio и включва най-различни мебели изработени от палети, като диваните в дневната зона, направени от палети, боядисани в бяло и комбинирани с меки дунапренени възглавници.

Помещенията в апартамента определено не могат да бъдат наречени просторни, но със сигурност не изглеждат малки. За това естествено има принос умелият и функционален интериорен дизайн. Забележете усещането за индустриален шик, лъхащо от всяко кътче в апартамента. Подовете на всички помещения са покрити със саморазливна настилка, имитираща бетон, която засилва усещането за индустриален минимализъм.

Цветовата схема на всички помещения се основава на класическата комбинация между черно и бяло, с малки акценти в ярки цветове. При всекидневните пространства например трапезарните столове нарушават черно-бялата схема със своя ярък син цвят. 

Кухнята е поместена в едно от ъгълчетата на всекидневната зона, под скосения таван. Понеже зоната не получава достатъчно количество дневна светлина, дизайнерите са решили проблема, поставяйки две висящи лампи в индустриален стил, както и скрито осветление, вградено в самите кухненски шкафове.

Обзавеждането в спалнята също е изградено предимно от палети – матракът е директно поставен върху основа от палети, а нощното шкафче представлява два палета поставени един върху друг. Две нощни лампи с чупещо се рамо са монтирани на стената зад леглото. Стенните лампи са много добро решение за малки помещения, тъй като не заемат допълнително пространство.

Банята впечатлява със своя изчистен и стилен интериор. Квадратната мивка е монтирана в семпъл бетонен плот, а огледалото е с триъгълна форма, за да се вмести под скосения таван. Над плота е поставена стилна лампа в индустриален стил.

Също така, отчитайки факта, че това е един доста индустриален дизайн, със стени изградени от тухли и боядисани в бяло, осветлението играе много важна роля, защото внася топлота и уют в интериора.

Източник: homedit.com
Посещения: 5328