TIME 4 DESIGN: Идеи за декорация на масата за Великден

88
Добави коментар

Красиво декорираната празнична маса е радост за окото не само на домакинята, а и на гостите. Освен с блюдата можете да впечатлите сътрапезниците с добре подредената, стилна и красиво аранжирана маса.

Ето няколко идеи за целта:

Идеални за да придадат пролетно настроение са цветята. Изберете според предпочитанията си, от класическите и типични за сезона лалета, зюмбюли и др. или нещо по-екзотично и непознато на широката публика…

Интересен и приятен за окото ефект се получава при избора на меки, пастелни цветове за покривката и останалите декорации. Хубаво е и цветята да се съобразят с останалите цветове на масата и в стаята. Неподходящи за празничната декорация са ярките и натрапливи цветове като алено червено и ярко оранжево. Те създават чувството за напрежение у хората, карат ги да са по- активни от нормалното. Друго действие на тези цветове е това, че предизвикват по-бързото и по-количествено хранене.

Изберете спокойна и приятна празнична музика за фон на обяда или вечерята. Музиката трябва да е нито прекалено силна (за да могат да се чуват и говоря помежду си хората), нито прекалено слаба ( за да не се напрягат да чуят мелодията).

За да се представите като добра домакиня помислете как да подредите храната на масата така, че да е максимално достъпна за всички.

Важно е също да помислите (особено ако броят на гостите е голям) как бихте могли да пренасяте храната от кухнята до трапезарията без да има опасност нито за храната, нито пък Вие да изглеждате зле. Подходящи варианти са количка за храна или някой , който да помага… Малки скулптури, вазички или други дребни детайли ще впечатлят дамите, които Ви гостуват, а наличието на добра храна и добри напитки – господата…

Желаем Ви весел и безпрепятствен празник и много добро настроение! 🙂

Да Ви е сладко! 🙂

Бианка Пеловска

„Авторски права (c) 2009 на „Time 4Design” Публикуването на текстове от електронното издание е разрешено само след писмено съгласие от редакцията. При репродукция на целите или части от текста позоваването на източник http://interiorarhitektura.blogspot.com/ е задължително.

снимки: МартаСтюърт.ком, фликр, интернет..