Как да направите косата си обемна

5
Добави коментар
villy89
villy89

Кичурите
В повечето случаи обема на косата е чисто визуален ефект. Най – добре ще постигнете това с руси кичури, но може да ги направите и в друг цвят, важното е да има контраст. В повечето случаи едноцветната коса изглежда по – тънка.
Преса за коса
Използвайте я пестеливо и внимателно, за да не изгорите косата си. Започнете от корените на косата и продължете надолу, после впръскайте спрей за фиксация. Този метод дава много добър ефект при много рядка и тънка коса.
Продукти за обем
Те наистина вършат работа. Могат да бъдат под формата на мус, гел или пяна.

Нанасят се директно в корените на подсушена коса.
Подстрижете се на „етажи”
Такава прическа е много подходяща, както за абсолютно правата коса, така и за леко чупливата и вълниста коса. Този тип подстригване придава оптически много обем и подчертава красотата на лицето.
Сешоар в корените на косата
Издухването със сешоар ще придаде на косата ви много хубав обем. За целта е необходима кръгла четка, дръжте я възможно най – близо до скалпа на главата, като повдигате косата. Първо оформете с топлата струя, а за финал използвайте студената струя, за да фиксирате окончателно прическата си. Можете и да сушите косата си с наведена надолу глава.
Използвайте ролки
Необходимо е да навиете само горната част на косата си и то с ролки с голям диаметър. Сложете ги върху суха коса, ако са термо ролки или на влажна, ако са залепящи.
Сложете си лента или диадема за коса
Сложете ги върху косата си и започнете да издърпвате отдолу пласт по пласт от косата си. Така със сигурност тя ще придобие повече обем.

< Предишна

 

Следваща >