СтатияКак да се Справим с Бръчките

17
Добави коментар
irgnet
irgnet

Колкото и да се грижите за себе си, бръчките неизменно се появяват на лицето ви. Едни са от радост, други от тревоги. Някои от тях са едва забележими, но има и такива, които стават все по-дълбоки. Все повече хора се възползват от сайтовете за групово пазаруване, които предлагат оферти на студия за красота за изглаждане на бръчките. Но това може да го постигнете вкъщи със следните няколко козметични трика, които ще скрият годините ви.

Бръчки по челото

Честите тревоги веднага нанасят вертикални, или хоризонтални бръчки върху челото. Избягвайте стреса, внимавайте за мимиката, не бърчете челото си.

Как да ги прикриете?

Не употребявайте плътно покриващи мазни кремове, тъй като те влизат в бръчките и още повече ги подчертават. Използвайте фон-дьотен, който в никакъв случай не трябва да е по-тъмен от естествения цвят на кожата ви, или безцветна пудра. Подчертавайте бузите с руж, гримирайте по-силно очите – това отклонява погледа от бръчките по челото. По време на сън предпазвайте кожата от стареене, като редовно нанасяте регенериращ крем. Избирайте го много внимателно, тъй като трябва да отговаря на вашия тип кожа: суха, нормална, мазна или чувствителна. Самомасажът също възпрепятства стареенето на кожата. Вечер в продължение на 10 минути масажирайте леко челото си с върховете на показалеца и средния пръст от основата на носа по посока към слепоочията.

Бръчки около устните

Те издават някои от навиците на своя притежател. Например пушачките, които непрестанно издават устните си напред, получават много по-рано досадните бръчици около устата. Бъдете много внимателни при избора на червило – ярките цветове подчертават още повече бръчките. Очертайте предварително устните с контурен молив и след това нанесете червилото. Така то няма да се „разлее“ в бръчиците. Много козметични фирми предлагат редица гелове и ролкови омазнителни кремове, които се нанасят като маска около устните на всеки 3 дни, а също и специални кремове за устни, изглаждащи бръчките. От природните средства най-подходящ е медът. Той подхранва устните с необходимите вещества и ги прави меки и нежни.

Бръчки около очите

Ако постоянно присвивате очите, това неизбежно води до появата на бръчки около тях. Малко светъл фондьотен около очите ще прикрие бръчиците. Не употребявайте пудра. Не удължавайте очната линия извън клепача – ще подчертае бръчките около него. Гримирайте клепачите в основата с по-светли сенки, а навън – с по-тъмни. В средата под веждите нанасяйте светли сенки. Миглите подчертавайте силно с тъмен туш. Нежната кожа около очите се нуждае от по-специални грижи. най-подходящи са кремовете, предназначени за тази част на лицето, които са високохидратични и по-мазни. Нанасяйте ги редовно сутрин и вечер с нежно потупване, в никакъв случай с втриване.

Масаж против бръчки

С краищата на третия и четвъртия пръст поглаждайте челото в посока от веждите към косата. След това с краищата на втория и третия пръст поглаждайте горните части на бузите по посока от върха на носа към слепоочията. Средните части на бузите поглаждайте с втория и третия пръст от средата на горната устна по посока към ухото. Долната част на бузите и брадичката поглаждайте с дланите на двете си ръце, като посоката е от средата на брадичката към ушите. Всяко движение повтаряйте 5 пъти. Хубаво е да правите този масаж поне два пъти месечно.

Също така може да прилагате специални маски с подмладяващо действие, които ще ви спомогнат с борбата против бръчките.