Как да миете зъбите на котката си?

1
Добави коментар
magneticpower
magneticpower

Как да миете зъбите на котката си?

Котките с развалени зъби са податливи на ин­фекции и имат лош дъх.

 

Ветеринарните лекари вземат много скъпо за зъболекарски манипула­ции на животните, тъй като често трябва да се направи скъпа пълна упойка. Затова, колкото и странна да изглежда идеята, миенето на зъбите с четка е съвсем реална възможност и може да ви спести пари.

Специалистите препоръчват да накарате котката да свикне с процедурата във възможно най-ранна възраст, макар че е въз­можно да научите и по-стари котки на това. Най- добре е да изчакате животното да се отпусне и да не сте особено настоятелни при първите ня­колко опита. Започнете, като поставите пръста си върху зъбите на котката, докато с другата ръ­ка я галите по гърба. След това опитайте да по­търкате зъбите с мека кърпичка – потопете я в соса на консерва от риба тон, за да има по-приятен вкус за животното.

Най-накрая опитайте с четка за зъби. Купете си специална от магази­на за домашни любимци. Дръжте снопчетата под ъгъл 45° спрямо зъбите. Използвайте всеки ден, ако можете, и винаги давайте нещо вкусно за награда, след като при­ключите.

 

 

Летяща котка нинджа :))