Ученически детски столове за обзавеждане на детската стая.

2
Добави коментар
moll.bg
moll.bg

Ергономични детски ученически столове за правилна стойка

Ученически детски столове за обзавеждане на детската стая.

Какъв детски стол да избера за детето? Ще може ли да се ползва и като е ученик? Ще пасне ли ученическия стол на дизайна на детската стая?

Изборът на детски стол е изключителна важна задача за родителите. Столът трябва да бъде здрав и надежден, обезопасен, да отговаря на изискванията за ергономичност и да бъде с подходящ дизайн за обзавеждането на детската и младежка стая.

 

Ученическият детски стол трябва да бъде удобен за младежа, да го „гушва“ и да му позволява да се движи. По този начин детето няма да губи интерес и да е неконцентриран при учение или рисуване.

 

Обикновено децата седят на неудобни и фиксирани столове, които неподпомагат правилното израстване и развитие на гръбначни стълб през този важен период на растеж на младежкото тяло и са предпоставка за образуване на различни гръбначни изкривявания – сколиоза, кифоза и др.

Детските ученически ергономични столове на немската фирма moll Funktionsmöbel GmbH са произведени в Германия и са със защитен сертификат за Превенция на гръбначните изкривявания в училище. Те са подходящи за деца и младежи с ръст от 109 до 200 см.

Заповядайте в нашия шоурум и изложбена зала, където може да получите повече информация, както и да видите и тествате различните столове, дамаски и варианти.

Предлаганите от нас столове за ученика и столове за детската или юношеска стая са специално разработени да посрещат изискванията на децата и се приспособяват към тази изисквания. Те се приспособят към децата, а не трябва децата да се приспособяват към столовете. 

Столовете moll за детската стая имат вграден в тяхната конструкция т.н. „динамично седене“, което кара децата да се движат на стола без да нарушават ергономично правилната стойка. По този начин гръбначните мускули се движат постоянно и се подобрява кръвообращението на гръбначния стълб, като се изпълнява превенция за гръбначни изкривявания в ученическа възраст.

 

Правилното седене на детето има няколко основни правила за правилна ергономична стойка и за превенция на образуването на гръбначни изкривявания:

стъпалата трябва да са в хоризонтална позиция на пода (не повдигнати) – изследванията сочат че това намалява напрежението в гърба;

долната част на краката трябва да е във вертикална позиция спрямо пода и стъпалата – така се подобрява кръвообращението;

бедрата трябва да са в хоризонтално положение, коленете и гърба да са на една линия, за да не се нарушава кръвообращението, края на седалката на стола трябва да е на 4 пръста от коленете;

гърбът (гръбначният стълб) трябва да е изправен, във вертикална позиция – тялото се позиционира автоматично в изправено положение, когато седалката на стола е под ъгъл от 2%, тъй като това накланя таза леко напред и изправя гърба;

ръцете трябва да се спускат над бюрото и да са в удобна, „почиваща“ позиция и да образуват широк ъгъл.

За да са изпълнени тези правила, към бюрото и стола има няколко изисквания:

да може да се регулира височината му;

седалката да може да се накланя напред с около 2%;

дълбочината на седалката трябва да се коригира така, че бедрата да нямат допир с ръба на седалката и краят на стола трябва да е на 4 пръста от коленете;

облегалката трябва да е съобразена с гръбначния стълб и да подкрепя лумбарната извивка;

под бюрото трябва да има достатъчно пространство за краката.

Детският ергономичен стол трябва да бъде с регулиращи се на височина на облегалка и седалка, както и с регулираща се напред и назад седалката. Само по този начин може да се регулира разстоянието между седалка и облегалка и да се регулира седящата част за детето то първи до дванайсети клас.

Тези изисквания за ергономичност се покриват от детските ученически столове moll Maximo, moll Scooter и moll Woody.

Детските ученически столове moll са със защитени в Германия сертификати за Безопасност, Екология и Ергономия.

За правилното състояние на децата по време на техните занимания на бюро са необходими правилно осветление и детски ергономичен ученически стол. Вижте нашите предложения. 

Специално произведени да покриват стандартите за ергономичност и превенция на гръбначните изкривявания. Столовете moll Maximo и moll Scooter са с лесно сменяща се и перяща дамаска.