Покана за екзекуция

13
Добави коментар
rhp
rhp

Още по темата

​Гетата в България – най-многолюдните посолства

2014-12-15 12:44:59

Американски палачинки

2014-05-17 16:20:22

Хронология на ясното щастие и бедствие

2014-01-25 09:39:35

Палачите не могат да отсекат главите правилно, палячовците ги разсмиват

 

Арх. Георги Янев

Кои са палачите? Определено не са тези с брадвите – те са изпълнители на палачите! Главите не трябва да се търкалят, нито да се събират в чували, а да се набиват на колове.  Е, не за наказание, просто за препратка към търсене на Познанието. Разколников също използва брадва, явно е намерил Познанието, но Ф. М. Достоевски ни го обясни по друг начин.

Територия България – къде са палачите и къде са палячовците? Застанали едни срещу други, смеейки ни се, все пак те ни представят театър – за съжаление доста слаб. 

Мисля, че знам отговора – скрили са се под ешафода и си разменят „грошовете” хвърлени им от „Безумната тълпа”. Когато тълпата крещи за хляб и зрелища… Е, зрелища има, хляб се намира, ала къде е Колизеумът тогава?

В главите…, явно не са много, и не искат да се търкалят, затова, може би не са се подстригали в монашество. Едва ли … те не могат да бъдат послушни и да служат. Тях им е чуждо служението. 

А то е като „ Покана за екзекуция” (авторът е Нобелов лауреат между другото). Ала преди да те поканят за екзекуция, може би сам трябва да си окачиш въжето, сам на шията, (имаше такъв репортаж, за тези, които са го чели, но не е от Набоков). 

Да помислим за факлите, като за преображението. Нито факлите, или фекалите, нито хлебарките могат да решат проблема. Огънят и пълзенето са от древни епохи, а когато мисълта се превърне в хлебарка, даже и философите ридаят, при тях е нямало хлебарки.

Въпросът е къде са сега философите? Явно се скриха или ги е срам да дойдат и да разкажат.

Никой човек не може и да страда и да бъде търпелив – написал го е Майстор, а търпението нали ни го е врекъл Господ?

Волята или мисълта  определят решението, но затова, което е истинско всяко решение, и неговата отговорност.

Извод: просто палачите не могат да си отсекат главите сами, защото ги е страх. Това  е ОТГОВОРА  за тишината на отговора. Страхът от него води до подлост и тогава палачите стават зависими и започват да подслушват себе си.