Видео премиера: Dexter – Teenager Love

4
Добави коментар
Meloman.bg
Meloman.bg

Tweet

Pin It

Дебютният сингъл на един от най-интересните участници, изявявали се някога на сцената на предаването „България търси талант“ – Dexter, се казва „Teenager Love“.

Харесай страницата ни във Facebook

Момчето, запомнено като „човекът-оркестър“ – Васко Иванов, впечатли публика и жури с умението си да композира и изпълнява песни в реално време, изграйждайки сам всички инструменти с помощта само на глас и луп машина.

Дебютният му проект отново е изцяло солова изява. Dexter e не само автор на музиката, текста и аранжимента на песента, но и режисьор и оператор на собственото си видео. Клипът към песента е изцяло филмиран с камера за екстремни спортове GOPRO, на която Dexter е голям почитател още от създаването на първите модели преди пет години.

Поради размерите си и специфичния начин, по който снима тя позволява едно много артистично изобразяване на реалността и обектите. След като си купува такава камера, Dexter си прави собствени подобрения и стативи, които му дават възможност да снима сам себе си в движение при това от ъгли, невъзможни за снимане дори от професионална камера.

Видеото към „Teenager Love“ е снимано в Лос Анжелис и Лас Вегас по време на едно пътуване на Васко за един панаир на игри и нови технологии, където е поканен да участва със своя собствена музика за компютърни игри.

Решението да направи солов сингъл в България след толкова години работа в чужди студия идва след като усеща  промяна в хората в собствената си държава. Вижда новото отношение към музиката и изкуството, готовността да се излезе от рамките и ограниченията на територията и да се мисли глобално.

В момента Dexter работи паралелно по няколко нови проекта. Докато довършва музиката за глобалната реклама на престижна марка френски дамски чанти, той успява да разработи няколко саундтрака за компютърни игри и дори да работи по аранжиментите на нови проекти на Ангел и Моисей, Pavell & Venci Venc. В едно от предстоящите парчета се включва и като изпълнител.

Коментари

коментар(а)

Tweet

Pin It