Правят филм за живота на легендата Алекс Хигинс

1
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

Животът на двукратния световен шампион в снукъра Алекс Хигинс ще бъде пресъздаден във филм. Новината бе съобщена от северноирландския актьор Ричард Дормър, който в момента работи върху сценария, а освен това ще изпълнява и главната роля на вече покойния Хигинс. Очаква се лентата да е готова през следващата година.

43-годишният Дормър не за първи път ще влиза в образа на Урагана Хигинс. Актьорът е участвал и в пиеса, в която отново е изпълнявал ролята на починали през 2010 година легендарен състезател.

„В момента работя върху сценария. Концентрирал съм се върху по-късните етапи от живота му. Имаме големи планове за филма, но човек никога не знае преди да чуе „светлини, камера, начало“. Искрено се надявам, че нещата ще се получат“, коментира Дормър, който лично се е познавал с Хигинс.

Урагана Хигинс е смятан за една от емблематичните фигури в снукъра. Освен с гениалността си около зеленото сукно, северноирландецът привличаше медийното внимание през годините с непредсказуемите си действия и буйния си нрав. През годините бившият номер 1 в света се бореше с алкохолизъм, наркотици и хазарт, а през юли 2010 година загуби битката с рака.