Млада жена работи като… русалка

2
Добави коментар
tedy79
tedy79

32-годишната Линден Уолбърт от Лос Анджелис има доста интересна професия. Тя пътува по света и работи на пълно работно време като професионална русалка.
Линден притежава хидродинамична опашка, изработена от Алън Холт, който е създателят на повечето специални ефекти в холивудските филми. Направата на опашката му отнела 7 месеца и разходи от около 10 000 паунда.

„Израснах във водата. Тя ми действа като магнит, а гмуркането е 70% психология. Трябва да сте много спокойни и няма нищо страшно“, обяснява Линден. Тя от малка, гледайки анимационните филмчета за „Малката русалка“, е мечтала да превърне страстта си в професия. Опашката й е направена от висококачествен силикон, който я прави хидродинамична във водата. Хилядите рибени люспи са подредени на ръка и изработени от глина.

Плувайки като русалка в океаните по цял свят, да иска да насърчи опазването им и да подбуди интерес на децата към морските дълбини. Освен това младата жена работи като русалка в няколко благотворителни фондации за опазването на изчезващи видове./БЛИЦ