Висящи арт елементи и снимки

1
Добави коментар
penko
penko

Въпреки че изглежда, че може би това е най-важната част от декора у дома, арт елементите, които висят от различни места у дома може да се окажат по-сложни от самия им избор. Това е особено вярно, ако сте избрали много аксесоари, които искате да окачите на една стена или в рамките на една стая. Прекалено многото елементи или снимки в рамка могат да направят стаята да изглежда по-малка или да е по-препълнена, но пък недостатъчното арт елементи правят пространството прекалено скучно и лишено от индивидуалност.
Когато поставят арт елементи точно над мебелите, уверете се, че те само допълват мебелировката и не се превръщат в основен акцент в стаята. Добра практика е да слагате групи елементи, които се нанасят на три четвърти от ширината на мебелите под тях.
Не поставяйте изкуството за стена прекалено на високо. Това е груба грешка, която много хора правят, защото погрешно смятат, че таванът им би изглеждал по-висок. Въпреки това обаче арт елементите трябва винаги да са на нивото на очите.
Преди да групирате определени елементи с различен размер заедно, първо е добре да си създадете темплейт. Поставете вестник на стената и преценете дали и как да поставите арт елементите в изрязаните за тях места.
Не на последно място, искам да ви припомня да бъдете внимателни към избора на елементи и да обръщате внимание на теглото им. Понякога интересните идеи са неприложими, ако използваният материал е плътно стъкло, определено твърде тежко за обикнове гвоздей. Единственото нещо, което е по-лошо от зле окачен интериорен елемент, е всъщност разрушената стена или разбита рамка.