Великденски декорации с яйца

3
Добави коментар
oblache.net
oblache.net

Великденски декорации с яйца

За един от двата най-големи християнски празници – Великден, ние ще ви предложим няколко идеи за декорация, които биха внесли уют и топлина във всеки дом.

Ако до сега не сте правили сами декорацията за Великден, няма проблеми! Ние ще Ви покажем кратки и ясни уроци, които да ви вдъхновят.

Като за начало ще ви научим как да си направите кухо яйце, което да може спокойно да боядисате,изрисувате и декорирате по ваш избор. Ако декупажа ви е страст ще можете спокойно да се развихрите и тук.

Как да си направите кухо яйце?

Най-напред направете две малки дупчици в двете противоположни страни на яйцето. Използвайте голяма остра игла или шило. Дупчиците стават най-добре, когато се прави рязко с точност. В противен случай може да напукате много черупката и тя да стане неизползваема.

С бебешка помпа за нос може да „издухате“ съдържанието. Ако не разполагате с такава може да използвате спринцовка или да го направите внимателно с уста.

* По-лесно ще стане ако с дълга игла пробиете жълтъка, така няма опасност при надуването да се спука от другия край.

 

След като вече разполагате с кухото яйце може да развихрите въображението си. Ако искате да го направите по-здраво може с четка с мек косъм да го намажете с Ц200 и да оставите да изсъхне добре.

Декорации с брокат

Готовите яйца намажете обилно с леко разредено лепило Ц200, след което веднага поставете в купичка с брокат и оваляйте хубаво от всички краища.

Ако са останали празнини може да намажете прозиращите участъци отново с лепило и да повторите стъпката.

След като яйцето е напълно изсъхнало, отстранете излишния брокат със суха и мека четка.

* Ако не искате цялото яйце да е в брокат, а само определени части може просто с четка за рисуване да намажете лепилото в желаните форми, надписи и др.

Яйца с лепени елементи и декорации

С лепило Ц200 може да залепите почти всичко върху кухото яйце. Използвайте картинки от хартия, елементи от плат, сатенени ленти, дантела, пайети или каквото ви хрумне! Тук свободата е толкова голяма,колкото голямо е въображението ви. За различните видове декорация са ви нужни различни практики, но с един два опита бързо ще разберете какво е нужно.

Ако не се получи от първия път измийте яйцето с вода, докато още не е изсъхнало лепилото. Подсушете добре и направете нов опит.

 

Рисувани яйца

Методите за рисуване на яйца са много. Въпрос на избор и умения е да ги направите уникални.

Може да използвате обикновени фулмастри, акрилни, темперни или други бои, но също така може да използвате и лакове за нокти.

Как да направите тези абстрактни шарки?

Много е лесно и става красиво, както сами може да видите. В купичка със студена вода сипвайте различни цветове лак за нокти. С дървена клечка размесете цветовете, докато шарката ви хареса. Потопете внимателно яйцето. Извадете и оставете да изсъхне. Повтаряйте стъпката, докато го оцветите от всички краища или докато ви хареса резултата.

Преливащ ефект

Този ефект може да постигнете със спрей от бояджийските магазини. Поставете яйцето на стойка, която да го държи изправено, но да не покрива страните му, за да може спрея да се разнесе равномерно.

* Ето една идея – поставете яйцето върху метална мрежа или върху малки пирончета, заковани върху дъска. Така ще избегнете нежелано разливане на боя.

Идеи за декориране на шарени яйца има толкова много, колкото шарена е пролетта. Кой метод ще изберете е въпрос единствено на вашето усещане за красота. Творете и се забавлявайте. Внасяйте светлина и радост в домовете си и се радвайте на малките неща!

Желаем ви цветно вдъхновение 🙂

 

Още много пъстри  идеи може да откриете и в нашата Facebook Страница